Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Draugnim - Vulturine
Jaar van release: 2016
Label: Debemur Morti Productions
Draugnim - Vulturine
Soms passen een locatie en de muziek die je op dat moment luistert perfect bij elkaar. Dit ervoer ik met het Finse Draugnim. Deze heren spelen pagan metal met een fikse dosis (post-)blackmetalsaus en deze heren wisten mij met Vulturine tussen de polders, bomen en moerassen van de Zuid-Hollandse delta bij de spreekwoordelijke kladden te pakken.

Vanaf That Name Is Hate verspreiden deze Finnen een melancholische sound die tot aan het einde van deze schijf aan blijft houden. Bij de eerste klanken moest ik vooral denken aan Primordial en het Britse Fen, gemixt met een band als (de oude) Anathema. De tracks bevatten allemaal pakkende en slepende melodieën die de luisteraar in een trance doen verkeren. De gitaristen maken regelmatig gebruik van open akkoorden waardoor de sound een bombastisch karakter krijgt. Wanneer de keyboards tijdens deze passages tevens hun intrede doen, is er sprake van een prachtig atmosferisch geheel.

Zanger Chimedra maakt gebruik van traditionele blackmetalscreams en hier en daar een diepe grom, maar doordat de zang spaarzaam wordt ingezet en monotoon is, blijft het hypnotiserende karakter van deze langspeler intact. Dit is tevens het geval met het tempo. Er is weinig sprake van acceleratie, maar dit album moet het compleet hebben van de mooie melodieën en de sfeer die deze bewerkstelligen.

We mogen concluderen dat deze plaat geen bijster originele sound bevat, maar desalniettemin staan er op deze schijf zeker tracks die de luisteraar kippenvel zullen bezorgen. Een aanrader voor liefhebbers van bovengenoemde bands en acts als Drudkh en Agalloch.

Tracklist:
1. That Name Is Hate
2. As In Hunger, So In Demise
3. A Passage In Fire
4. Grief Unsung
5. Drums Of Black Death
6. Serpent Stone

Score: 80 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 1 maart 2016

Draugnim - Vulturine
Reactie van jt op 01-03-2016 om 21:25u
Score: 78 / 100

Jazekers, klinkt goed. Alleen de keyboard heeft net iets teveel invloed op de nmmrs die ik dan heb gehoord, teveel op de voorgrond. De laatste cd van Fen heeft dat minder en klinkt daardoor wat mij betreft beter.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.