Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Influence - Live From The Other Side
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Influence - Live From The Other Side
Ik had nog nooit van deze Nederlandse heavy metal band gehoord die nu een live cd in eigen beheer uitbrengt. Deze vier mannen en één vrouw brachten in het verleden één demo en één album uit getiteld 'Beyond my own truth' maar omdat ze zichzelf als een echte liveband zien vonden ze het tijd voor een lange live cd. Buiten hun eigen nummers kunnen ze ook nog een zeventigtal covers brengen van onder andere bands als Judas priest, Iron maiden, Metallica en AC/DC.

Deze live cd werd opgenomen op 13 september 2003 in het Muziek Centrum Schagen. De zaal zat goed vol en Influence speelde 13 eigen nummers. De stijl van deze band leunt erg op Iron maiden en andere grote heavy metalbands. Zanger Bas Assenbroek heeft een erg hoge maar toch zeer aangename stem. Gitaristen Martijn en Erwin spelen bij vlagen de sterren van de hemel. Veel opwindende twinsolo's en gitaarharmonieën krijgen we door deze twee heren voorgeschoteld. Bassiste Chantal knort lekker mee met haar bas en drummer Fabian houdt het tempo er ook lekker in.

Het mooie aan de nummers van Influence is dat de zanglijnen en melodieën erg catchy en verslavend zijn. Deze live cd opent grandioos met 'Back from the other side' en 'Riders of the night' en het album boeit daarna nog de volle zestig minuten. Ook de aankondigingen van de zanger zijn zeer leuk en de bandleden lijken mij allemaal vriendelijk en vooral bescheiden. Want stiekem behoren ze naar mijn mening (na het beluisteren van deze geweldige live cd) tot de beste heavy metal bands van de Benelux. Het artwork is erg mooi (en ook alle teksten vind je terug in het boekje) en de productie is perfect. Jammer genoeg is mijn '10 beste albums van 2003-lijstje' al opgesteld want dit album verdient er eigenlijk zeker een plaatsje in!

Tracklist:
1. Intro
2. Back from the other side
3. Riders of the night
4. Steel angels
5. Those tears are gone
6. Look at me
7. Soul master
8. Screaming at the stars
9. Narrow escape
10. Something inside me
11. The hunter
12. Human elements
13. Beyond my own truth
14. The sun broke down

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 2 januari 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 07-01-2004 om 17:03u
Score: 100 / 100

zeker hele goeie cd!!! Allemaal kopen via site van influence!!!

Reactie van T!M op 08-01-2004 om 00:01u
Score: 90 / 100

Echt een cd die je moet hebben :-) surf dus ff naar www.influence.nu en zorg dat je m krijgt zo lang die er nog is!