Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Influence - House Of Silhouettes
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Influence - House Of Silhouettes
“House Of Silhouettes” is het langverwachte tweede studioalbum van Influence. Sinds hun debuut “Beyond My Own Truth” (2001) zijn ze elk jaar sterker geworden en zijn ze één van de beste heavymetalbands van het land geworden. Voor diegene die enkel het debuut kennen, zal al het materiaal nieuw aandoen. Maar de echte fan heeft ook het live-album “Live From The Other Side” en de onlangs verschenen promo “Shadows In The Night” in huis en zal zodoende de meeste songs van deze plaat al hebben. Daarom verwijs ik voor een uitgebreidere visie op de songs en meer informatie over deze band respectievelijk naar onderstaande recensies en interview. Dit feit is overigens het enige minpunt van dit werkstuk.

Want “House Of Silhouettes” is echt volledig af. De productie is nog nooit zo goed geweest, het gitaarwerk is om je vingers van af te smullen en zanger Bas Assenbroek zet een goede prestatie neer. Ook visueel krijg je volledig waar voor je geld door het prachtig vormgegeven cd-boekje. Verplichte luisterbeurt voor fans van Iron Maiden en Judas Priest. Voor tien euro te verkrijgen bij de band. Zó kan het dus ook.

Tracklist:
1. Steel Angels
2. Back From The Other Side
3. Black Shadow
4. The Fa llen
5. The End Of Distance
6. Desperation
7. Until The Memory Is Gone
8. Lost In Time
9. Soul Master
10. Riders Of The Night

Score: 82 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 10 maart 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Mark op 10-03-2006 om 18:51u
Score: 90 / 100

Misschien wel het beste heavy metal album in de afgelopen jaren van nederlandse bodem. Alles klopt op dit album, met als persoonlijke favorieten

Reactie van werner op 24-03-2006 om 19:44u
Score: 100 / 100

echt een van de beste heavy metal bands sinds jaren en dan nog wel van ons kleine landje. ga zo door jongens , toppie