Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Influence - Shadows In The Night
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Influence - Shadows In The Night
Nu Conquestador naar de eeuwige jachtvelden is vertrokken, is Influence de leukste ouderwetse heavymetalband van Nederland geworden. Met ouderwets bedoel ik zeker niet oubollig maar eerder gezellig. Gezellige heavy metal geïnspireerd door oude goden als Iron Maiden, Judas Priest, Accept en Metallica verpakt in een modern klinkend jasje.

De five from Schagen hebben de laatste vijf jaar uitstekende songs neergepend die we kunnen blijven herluisteren op debuut ‘Beyond My Truth’ en de verrassende liveregistratie ‘Live From The Other Side’. Naast de studioversie van een meest bekende song ‘Steel Angels’ krijgen we drie nieuwelingen gepresenteerd. Die drie tracks hebben de volgende gezamenlijke kenmerken: sfeervolle hoge zang, ronduit schitterend twingitaarpartijen (met tal van avontuurlijke solo’s) en een niet erg opvallende ritmesectie. Uitstekende 80’s heavy metal dus.

Waarom ze deze keer maar vier liedjes hebben geregistreerd op de harde schijf voor ‘Shadows In The Night’ is mij een raadsel. Waarom eindelijk eens geen studioversie van livekrakers als ‘Riders Of The Night’ of ‘Soul Master’? Dat had heus nog wel op deze mini-cd gepast. Maar voor slechts vijf euro kan je genieten van twintig minuten uitstekende muziek. Pluspunten voor de schitterende vormgeving van de bandleden op het hoesje.

Tracklist:
1. The Fallen
2. Black Shadow
3. Steel Angels
4. The End of Distance

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 21 september 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Mark op 21-09-2005 om 15:48u
Score: 85 / 100

Een heerlijke heavy-metal plaat die de fans zeker moeten hebben. Met Black Shadow als topper op het album. Mark bandboard.nl