Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Tierra Santa - Las Mil Y Una Noches
Jaar van release: 2004
Label: Locomotive Music
Tierra Santa - Las Mil Y Una Noches
Tierra Santa is één van dé heavy metalbands uit Spanje. Jammer genoeg voor de bandleden zijn ze praktisch onbekend buiten Spanje omdat alle teksten in het mooie Spaans worden gezongen, en dat is natuurlijk een struikelbrok naar internationale (h)erkenning. Hun platenlabel Locomotive Records stuurde me een halfjaar geleden ook al een promo op van een andere Spaanstalige heavy metal band genaamd Hamlet. Ook daar betrof het een dubbel live cd maar toen kreeg ik slechts een promootje van vijf minuten. Onmogelijk dus om een dubbel live cd te bespreken met een promo met welgeteld één live nummer. Het label gaat er op vooruit want nu krijg ik maar liefst een promo met vijf nummers die samen twintig minuten duren. En extra informatie zit er ook niet bij, en ook de site van Tierra Santa bestaat nog niet en de biografie op de site van hun label is ook Spaanstalig.

Ik heb geen flauw idee welke nummers er nog op het dubbelalbum zullen staan. De vijf nummer die ik alvast kan beluisteren zijn erg vermakelijk. Tierra Santa speelt ouderwetse Iron Maiden-achtige heavy metal met meezingrefreinen. Het Spaanse publiek zing gretig mee maar bij mij werkt de Spaanse zang soms op de lachspieren. Muzikaal gezien is dit echter volledig in orde. Ik vermoed dat op de uiteindelijke release wel twee uur muziek zal terug te vinden zijn en al de heavy metalfans die eens wat anders willen horen dan teksten over 'rainbows, swords, dragons and kings', kunnen eens een cd'tje van deze band beluisteren. Het is uiteraard ook leuker dan een saaie cassette 'Leer Spaans' van de LOI cursus. Maar ik hoop dat het label volgende keer als ze promo's rondstuurt voor live cd's dat ze eens wat meer nummers op die promo's zetten. Maar de indruk die ik krijg van deze vijf nummers is positief.

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 24 december 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Tierra Santa - Las Mil Y Una Noches
Reactie van Forostar op 29-12-2003 om 16:00u

Ik vind Tierra Santa een te gekke band, voor mij de beste band uit Spanje. Die zang daar moet je even aan wennen, maar muzikaal is het heerlijke muziek met lekkere gitaarsolo's Gaat het hier nu om een live album?

Tierra Santa - Las Mil Y Una Noches
Reactie van Een_Metalfan op 02-01-2004 om 12:55u

Hej, ja ging om een promo voor een dubbel live cd. Die nu op de markt ligt! Kristof van Acker