Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in juni 2022 is uitgebracht?

Alestorm – Seventh Rum Of A Seventh Rum
Alexisonfire – Otherness
Artificial Brain – Artificial Brain
Bleed From Within – Shrine
Civil War – Invaders
Coheed And Cambria – Vaxis II: A Window Of The Waking Mind
Dinbethes – Balans
Dir En Grey – Phalaris
Hellevaerder – In De Nevel Van Afgunst
Jorn – Over The Horizon Radar
Kardashev – Liminal Rite
Khold – Svartsyn
Kreator – Hate Über Alles
Motionless In White – Scoring The End Of The World
Origin – Chaosmos
Porcupine Tree – Closure / Continuation
Saor – Origins
Satyricon – Satyricon And Munch
Seventh Wonder – The Testament
Soreption – Jord
Temple Of Void – Summoning The Slayer
White Ward – False Light
Wind Rose – Warfront
Wrang – De Vaendrig
een ander studio-album uit juni 2022

[ Uitslag | Enquêtes ]

  5 juli:
 • Escuela Grind, ZALM en Spetterpoep
 • Rammstein
 • 6 juli:
 • Old Man Gloom, Dead Neanderthals en Strom|Morts
 • Turnstile
 • 7 juli:
 • Idles
 • 8 juli:
 • Idles
 • 9 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Semblant, As I May, secret Rule en Structural
 • 10 juli:
 • Grima, Ultar en Bloody Tyrant
 • Steel Panther
Kalender
Vandaag jarig:
 • Michael Sadler (Saga) - 68

Vandaag overleden:
 • Michael Konovaloff (Hell City) - 2015
Review

Jaded Star - Memories From The Future
Jaar van release: 2015
Label: Sensory Records
Jaded Star - Memories From The Future
Nadat zangeres Maxi Nil (ex-Visions Of Atlantis) en drummer Raphael Saini (ex-Iced Earth) bij hun vorige werkgevers ontslagen waren, sloegen ze in 2013 de handen ineen. Ze vonden in gitarist Kosta Vreto en bassist/toetsenist Babis Nikou de gewenste muzikanten om de line-up van Jaded Star te completeren. Maxi en Babis begonnen direct met het schrijven van de muziek en teksten voor het inmiddels verschenen debuut Memories From The Future.

Daarop laat de Griekse formatie een geslaagde combinatie van stevige rock en moderne melodische metal horen die in het straatje van Lacuna Coil ligt. Over het algemeen ademt de goed geproduceerde muziek een krachtige en positieve vibe uit. Dat komt niet alleen door de muziek zelf, maar ook door de teksten. Titels als Keep On Fighting en Healing The Inner Child en teksten als “The stars they will shine for you” en “Together we will find a way” versterken dat opbeurende gevoel.

De krachtige vocalen van Maxi passen daar goed bij. Wat opvalt aan haar zang, is dat ze veel meer mag en durft dan bij Visions Of Atlantis. Vaak pakt dat goed uit zoals tijdens opener The Mask en een van de hoogtepunten Wake Up. Daarin gebruikt ze haar stevige rockstem goed en tilt ze dit soort tracks naar een hoger niveau (mede door memorabele refreinen). Op momenten dat ze zachter zingt, past haar stem een stuk minder goed, zoals in Healing The Inner Child en in de matige ballad In Memory. In laatstgenoemde overheerst haar stem te veel en stoort bovendien de niet mooi getimede achtergrondzang, hetgeen afbreuk doet aan de sfeer en het luisterplezier.

Hetzelfde geldt voor de muziek. Als het er wat rustiger aan toegaat, verslapt de aandacht. Na een zeer sterk begin dat erg prettig wegluistert, heeft het album halverwege dan ook even een dipje, maar met Raining In Sao Paolo pakt men het niveau van het begin weer op. Muzikaal zijn er niet veel verrassingen of het moeten de af en toe opduikende elektronicamelodieën zijn. Ze zijn echter van toegevoegde waarde.

Het zijn de gitaarpartijen die samen met de zang domineren. Dat zijn ook de sterkste onderdelen. De gitarist wendt verschillende technieken aan om niet in herhaling te vallen en dat gaat hem goed af. Hij wisselt bijvoorbeeld staccatoriffs, powerakkoorden en clean getokkel goed af. Vermeldenswaardig zijn de melodieën in Wake Up en Raining In Sao Paolo en de solo’s in The Mask en Stars, die het geheel extra aangenaam maken om naar te luisteren.

Jaded Star levert met Memories From The Future een zeer prettig debuut af. De Grieken weten een positieve vibe neer te zetten en de aandacht redelijk goed vast te houden middels variatie in tempo en technieken en catchy refreinen. Alleen halverwege het album is er een wat mindere fase. Fans van Lacuna Coil doen er verstandig aan om Jaded Star eens te gaan beluisteren.

Tracklist:
1. The Mask
2. Wake Up
3. Keep On Fighting
4. Stars
5. Into The End Of Time
6. Healing The Inner Child
7. You’ll See
8. In Memory
9. Raining In Sao Paolo
10. Innocence

Score: 74 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 26 april 2015

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.