Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Purson - In The Meantime EP
Jaar van release: 2014
Label: Machine Elf Records
Purson - In The Meantime EP
In het voorjaar van 2013 schreef ik een zeer lovende recensie over het debuutalbum van de Britse psychedelische retrorockband Purson. Het heeft nog zeker een jaar geduurd dat ik het album regelmatig draaide. Nog steeds ben ik erg onder de indruk van het talent van deze Londenaren en ga je je al snel afvragen waar ze op dit moment mee bezig zijn. Blijkt het dat ze net een EP hebben uitgebracht onder de noemer In The Meantime en dat is een titel die me daarom direct kan bekoren.

In The Meantime zal vooral een opmaat zijn naar de volgende volledige plaat, maar het is tevens een perfecte gelegenheid om de stand van zaken met de fans door te nemen. Het oude materiaal is grotendeels geschreven met bandleden die er niet meer bij zijn. Zoiets kan natuurlijk funest zijn, maar afgaande op de muziek van deze EP kan ik vooral zeggen dat deze minder direct geworden is. Dat betekent overigens geen slecht nieuws. De structuur is minder doorsnee en het geheel klinkt progressiever en sfeervoller. Ik vind het heerlijk, maar kan nou niet zeggen of dit echt beter of slechter is dan wat ik op The Circle And The Blue Door en dat is uiteraard zeer positief.

Dat de invloeden van bands als The Beatles weer bovendrijven, zal niet vreemd zijn. De duidelijke knipogen naar folkrock zijn een kleine, maar zeker geen onprettige verrassing. Danse Macabre heeft niets van doen met het klassieke stuk van Camille Saint-Saëns, maar heeft wel wat weg van Blood Ceremony. Death’s Kiss is een stuk vrolijker en lichtvoetiger dan de titel doet vermoeden. Ook hier lijken de Canadezen niet ver weg en zou het mij niks verbazen als Alia O’ Brien hier op haar dwarsfluit meespeelt.

Er valt wederom zoveel te ontdekken in de muziek van Purson. De schone Rosalie Cunningham verpakt alles met haar prachte, mysterieuze stem. Voor het zwoele I Will Be Good, val ik als een blok. In The Meantime stilt niet de trek. Het zorgt er vooral voor dat ik hongerig uitkijk naar die nieuwe plaat!

Tracklist:
1. Death's Kiss
2. Danse Macabre
3. Wanted Man
4. I Will Be Good

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 21 november 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van appie op 21-11-2014 om 14:20u

Op het vorige album vond ik veel nummers qua opbouw wat van Queen weg hebben.
Op deze EP grijpen ze wat verder terug in de tijd , Death's Kiss is Folkrock met duidelijke Beatles invloeden, Danse Macabre doet me aan Uriah Heep denken, Wanted Man is lekker bluesy en I Will Be Good heeft door het keyboard werk veel weg van The Doors.
Toch heeft de band met name door de uitstekende zang van Rosalie een heel eigen gezicht.

Reactie van Metal Meepy op 23-11-2014 om 00:06u

Zo, heb ik me daar even niet zitten opletten. Met terugwerkende kracht gaat hun vorige plaat hoog mijn 2013 jaarlijst in. En deze EP vind ik misschien nog wel beter. Nog maar eens een bewijs dat de beste nieuwe muziek ook uit schijnbaar uitgekauwde retrohoek kan komen.

Reactie van Een Metalfan op 25-11-2014 om 22:10u

Ze zingt redelijk vals mijn gedacht.....ze zou beter wat zang lessen volgen.....

Reactie van Metal Meepy op 27-11-2014 om 20:09u

Misschien luister je redelijk vals?