Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-09-2020

Skeptical Minds - Run For Your Live!
Jaar van release: 2014
Label: F.Y.B.
Skeptical Minds - Run For Your Live!
Skeptical Minds is een metalband met leden uit verschillende Europese landen. De Brusselse formatie combineert melodieuze vrouwelijke vocalen, elektro- en industrialelementen en (gothic) metal. De groep is al actief sinds 2002, maar bracht tot nu toe slechts twee platen uit. Dat geeft de indruk dat de band niet actief is, maar het tegendeel is waar. Er wordt namelijk veelvuldig opgetreden. Een van die shows was tijdens de tiende editie van Metal Female Voices Fest in 2012. Run For Your Live! is hier een registratie van.

Skeptical Minds is een echte liveband. De energie spat van het schijfje af, vooral dankzij het enthousiasme van frontvrouw Karolina Beata Marta Pacan. Zij brengt de niet bovengemiddelde nummers naar een hoger niveau. Ze zweept de aanwezigen op om mee te dansen (tijdens Rotten Fruit) en te headbangen zoals op het lekkere wilde Skeleton Key en afsluiter Living In A Movie (met een Ruffneck Rules Da Artcore Scene-sample). Hierdoor zit de sfeer er goed in bij de toeschouwers.

Voor een live-cd is de kwaliteit van het geluid goed te noemen. Verwacht niet direct topkwaliteit, maar als je de nummers vergelijkt met het studiowerk, valt op dat het live veelal beter klinkt dan in de studio; spontaner, en krachtiger. Doorgaans ligt het tempo aardig hoog maar Inertia en Madness zijn een stuk rustiger. Hierin komen de gothic-invloeden duidelijk naar voren en verneem je de details zoals de gitaareffecten en de cello van Thomas Dewandre van Arkancelli.goed. Daarnaast hoor je dat Karolina niet alleen goed kan feesten, maar ook nog goed kan zingen.

Het enige nummer van het concert dat er niet op staat, is de cover van Born To Be Wild. Dat is jammer want juist dit nummer was een groot feest, waarbij het publiek zich van zijn goede kant liet zien. Niet alleen de toehoorders doen enthousiast mee, ook staan er verschillende zangeressen, waaronder Iliana Tsakiraki (Enemy Of Reality, ex-Meden Agan), op het podium. Laatstgenoemde zingt verdienstelijk mee in Broken Dolls, waarvan in 2011 een comic is verschenen (over het karakter van Karolina).

Run For Your Live! is een leuk tussendoortje voor de fans die erbij zijn geweest in 2012 en voor degenen die niet kunnen wachten op het nieuwe album dat volgend jaar uitkomt. Bovendien is het een aangename kennismaking met Skeptical Minds. Verwacht geen band die internationaal gaat doorbreken, maar een die voor een feestje kan zorgen. Het beste kun je het enthousiaste viertal dan ook eens live gaan bekijken.

Tracklist:
1. Inertia
2. Skeleton Key
3. Rotten Fruit
4. The Dictator
5. Alcohol
6. Madness
7. No Way Out
8. Broken Dolls (featuring Iliana Tsakiraki)
9. Someone New
10. Living In A Movie

Score: 75 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 7 november 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]