Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Brother Firetribe - Diamond In The Firepit
Jaar van release: 2014
Label: Spinefarm Records

Brother Firetribe - Diamond In The Firepit

Het is een hele tijd stil geweest rond de Finse melodische rockers van Brother Firetribe. Het laatste nieuwe materiaal stamt alweer uit 2008 en de live-dvd is ook al vier jaar oud. Die periode van stilte wordt nu doorbroken met de derde langspeler van de 'Tribesters' Diamond In The Firepit.

Hoewel de band nooit bijster origineel is geweest door te treden in de welbewandelde paden van Journey, Foreigner en vele andere melodische rockbands voor wie de jaren tachtig van snerpende synthesizers en uiterst pakkende refreinen nooit zijn opgehouden, heeft de groep toch twee zeer degelijke albums weten neer te zetten vol sprankelende energieke rock. Vooral de titeltrack van Heart Full Of Fire uit 2008 en het opzwepende Who Will You Run To Now waren twee songs die gemakkelijk beklijfden.

Origineel is het nieuwe Diamond In The Firepit ook zeker niet, en eigenlijk ligt deze plaat daarmee ook geheel in de lijn der verwachtingen na de vorige producties. Brother Firetribe onderscheidt zich echter net als op de vorige twee albums door songs van hoge kwaliteit, een perfect geluid en een flinke dosis aanstekelijke energie. Van de elf songs die deze schijf telt, is er eigenlijk niet een die je niet direct aanzet tot meedeinen en neuriën. De teksten mogen dan bij een eerste luisterbeurt onbekend zijn; de diepgewortelde AOR-traditie waar deze groep moeiteloos uit weet te putten, zorgt meteen voor een warm gevoel van herkenning en thuiskomen.

Wereldschokkend zijn midtempo songs als Reality Bites, Edge Of Forever of een uptempo knaller als Love's Not Enough niet, maar ze staan wel garant voor een aangename luisterervaring. Diamond In The Firepit is dan ook een mooie toevoeging aan jouw platenkast wanneer je net als dit Finse vijftal nog altijd geen genoeg kunt krijgen van melodische rock.

Tracklist:
1. Intro
2. Love's Not Enough
3. Far Away From Love
4. For Better Or For Worse
5. Desperately
6. Edge Of Forever
7. Hanging By A Thread
8. Trail Of Tears
9. Winner Takes It All
10. Tired Of Dreaming
11. Reality Bites
12. Closed To The Bone

Score: 84 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 5 mei 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Brother Firetribe - Diamond In The Firepit
Reactie van Een Metalfan op 07-05-2014 om 17:07u

Heerlijk cdtje....:-)