Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Cripple Bastards - Nero in Metastasi
Jaar van release: 2014
Label: Relapse Records
Cripple Bastards - Nero in Metastasi
Het jaar 2014 begint gelukkig fantastisch. Een nieuwe release van de Italiaanse grindcore-band Cripple Bastards is immers altijd een feestje. Deze grindlegende bestaat al sinds 1988 en heeft sindsdien een constante stroom aan splits en EP’s uitgebracht, maar slechts vijf full-length albums zagen het licht, waarvan het laatste wapenfeit, Frammenti Di Vita, alweer uit 2010 stamt. Vier jaar later vindt de band het dus wel weer eens tijd voor een nieuwe release. Nero In Metastasi is het resultaat (wat zoiets als ‘zwarte uitzaaiing van ziektekiemen’ betekent. Ik geef toe: het verliest nogal wat aan kracht in de Nederlandse vertaling)

Was Frammenti Di Vita nog een verzameling covers van Italiaanse bands, Nero In Metastasi is weer een volledig in het Italiaans gebruld eigen werk. Helaas is het zo dat Cripple Bastards internationaal nooit de waardering heeft gekregen die de band wel degelijk verdient. Wat mij betreft staat deze band op gelijke hoogte met bands als Carcass en Napalm Death en Nero In Metastasi bewijst dit op alle fronten. Deze plaat verveelt geen enkel moment en rost op vakkundige wijze de haren je oren uit.

De productie is om door een ringetje te halen, wat bij deze band in het verleden nog wel eens mankeerde. Mijn enige punt van kritiek is dat de zang af en toe wat te aanwezig in de mix zit, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Al vanaf het eerste nummer, na een korte intro, laat Cripple Bastards horen dat ze het menen. Wat precies wordt me uiteraard niet duidelijk, want mijn Italiaans laat nogal te wensen over. De schorre vocalen van Giulio the Bastard passen erg goed bij dit soort grindcore en zorgen voor een eigen geluid.

De gitaren swingen regelmatig de pan uit met behoorlijk catchy riffs, maar dat neemt niet weg dat er ook met grote regelmaat spijkerhard gegrind wordt. Dit alles zorgt voor een uitermate genietbaar eindresultaat. Laten we hopen dat Cripple Bastards met Nero In Metastasi eindelijk een wat groter publiek aanspreekt, want de band verdient het. Grind in je hart? Kopen!

Tracklist:
1. Malato Terminale
2. Fumo Passivo
3. Strage Di Ostacoli
4. Regime Artificiale
5. Lapide Rimossa
6. Promo-Parassita
7. Soggetto Leucemico
8. Passi Falsi
9. Occhi Trapiantati
10. Anima In Disgregazione
11. Senza Impronte
12. Nemico A Terra
13. L’apice Estremo
14. Sconfitto Di Ritorno
15. Agonia Di Un Rientro Forzato
16. Marcatori Positivi
17. Splendore E Tenebra
18. Morti Asintomatiche

Score: 82 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 15 februari 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]