Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Legion Of The Damned - Ravenous Plague
Jaar van release: 2014
Label: Napalm Records

Legion Of The Damned - Ravenous Plague

Het Venlose Legion Of The Damned heeft een moeilijke periode achter de rug. Gitarist Richard Eibisch verliet de band en ex-bassist Twan Fleuren pleegde zelfmoord. Misschien heeft het viertal deze donkere periode middels dit album van zich af geschreven, want hun kersverse album Ravenous Plague biedt enkele van de beste en meest agressieve nummers die de ook buiten onze landsgrenzen succesvolle band tot op heden geschreven heeft.

Na de intro The Apocalyptic Surge slaan de snelheidsmeters op rood. Af en toe wordt er gas teruggenomen, maar Ravenous Plague is nietsontziend. En direct herkenbaar als een product dat ontsproten is aan de handen van het legioen der verdoemden. Met dik 20 jaar ervaring (de tijd dat de band als Occult door het leven ging meegerekend) heeft Legion Of The Damned een eigen, herkenbaar geluid ontwikkeld. Gedreven door het drumwerk van Eik Fleuren jakkeren de riffs van Twan van Geel onverminderd voort. Net als op vorige albums ontbreken solo's nagenoeg, maar het geeft de thrash een eigen geluid: bij dit viertal is er geen ruimte voor solo's of andere muzikale opsmuk, er moet gebeukt worden! Wederom werd er gewerkt met de Duitse producer Andy Classen. Elk instrument is goed te onderscheiden, maar Legion Of The Damned klinkt smeriger dan ooit tevoren Ė niet in de minste plaats door de vuige snauw van Maurice Swinkels. Ook het vette drumwerk, met veel double-bass, valt op. Legion Of The Damned balanceerde altijd al op het snijvlak tussen death en thrash, maar is nu meer dan ooit naar de zware kant doorgeslagen.

Vernieuwing is nooit het sterkste punt (en ik denk ook niet de wens) van Legion Of The Damned geweest. De nummers en albums verschillen onderling weinig, al zijn er kleine nuances te ontdekken. Het dreigende melodieuze accent in het bijna zes minuten durende Ravenous Abominations bijvoorbeeld Ė ook een van de weinige song met een opvallende solo. Doom Priest en Summon Al Hate breken het album op langzame wijze in tweeŽn, maar ook deze tracks bevatten aangenaam zagende riffs.

Veel meer dan beuken gebeurt er niet op Ravenous Plague. Maar menig metalfan zal het met mij eens zijn dat je vaker dan soms weinig behoefte hebt aan iets anders. En dan heb je aan Legion Of The Damned een hele goede.

Tracklist:
1. The Apocalyptic Surge
2. Howling for Armageddon
3. Black Baron
4. Mountain Wolves Under a Crescent Moon
5. Ravenous Abominations
6. Doom Priest
7. Summon All Hate
8. Morbid Death
9. Bury Me in a Nameless Grave
10. Armalite Assassin
11. Strike of the Apocalypse

Score: 75 / 100

Reviewer: Wessel
Toegevoegd: 5 februari 2014

Koop dit album in

Meer Legion Of The Damned:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Legion Of The Damned - Ravenous Plague
Reactie van sietse Grind op 06-02-2014 om 08:46u
Score: 85 / 100

gewoon weer een te gek thrash album van de mannen van Legion of the damned, ga zo door! en wat betreft verandering, waarom? als et nu al zo goed is!

Legion Of The Damned - Ravenous Plague
Reactie van Een Metalfan op 06-02-2014 om 22:15u

Waarom geen hoger punt???????????????????????????????????

Legion Of The Damned - Ravenous Plague
Reactie van Poepluier op 08-02-2014 om 01:18u
Score: 90 / 100

Lekker op tijd!!!????
Ding is al grijs van het rondjes draaien!

Legion Of The Damned - Ravenous Plague
Reactie van Een Metalfan op 10-02-2014 om 22:20u

ga in Duitsland wonen, dan geef je zeker een hoger punt wat ze ook verdienen.

Legion Of The Damned - Ravenous Plague
Reactie van Erik op 23-02-2014 om 16:53u
Score: 70 / 100

Het beukt lekker weg maar na een paar albums is de verrassing er voor mij toch wel af. Cult Of The Dead vind ik nog steeds hun beste album.