Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Conquestador - Unconscious Tales
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Conquestador - Unconscious Tales
Unconscious Tales is de tweede mini-cd van de heavy/speedmetal formatie Conquestador uit Tilburg, en net als zijn voorganger A Four Month History staan ook op deze nieuwe schijf vier nummers.

Dat de bandleden fans zijn van onder andere Judas Priest en Iron Maiden is goed te horen in de vier nummers. De cd begint met het snelle Dark Angel, waarmee je getrakteerd wordt op een aantal lekkere riffs, en een erg lekker refrein. De opbouw van A Killer's Confession zorgt voor een erg sinister sfeertje, die perfect bij het thema past, al doen de eerste tonen me iets teveel aan de intro van Saxon's Killing Ground album denken. Op afsluiter Conquer Them All zijn riffs te horen die me sterk aan Maiden doen denken, en een refrein om lekker hard mee te brullen als ze het live spelen.

De productie is erg goed te noemen, vooral voor een tweede mini-cd. Het is zeker een verbetering ten opzichten van hun eerste cd. De nummers steken gewoon goed in elkaar, met goede riffs, lekkere instrumentale passages, goede zanglijnen, en vervelen geen moment. Het is duidelijk dat de instrumenten goed beheerst worden. En Conquestador heeft een zanger waar menig band jaloers op kan zijn. Zanger Wido's stem is echt geknipt voor traditionele heavy/speed metal, al vind ik dat hij iets te vaak naar boven wilt uithalen.

Met Unconscious Tales heeft Conquestador een sterke tweede mini-cd afgeleverd, waarmee ze toch zeker opgemerkt moeten worden bij een label. Jammergenoeg staan er op het schijfje maar 4 nummers, dus het is maar te hopen dat ze de kans krijgen om een volledig album te maken.

Tracklist:
1. Dark Angel
2. A Killer's Confession
3. Caught In An Unconscious Tale
4. Conquer Them All

Score: 83 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 18 september 2003

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 12-10-2003 om 21:26u
Score: 90 / 100

Een fantastische cd, en om heel eerlijk te zijn vind ik hem zelfs beter dan de laatste maiden. Op naar de eerste volledige cd! Lennert from hell