Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Conquestador - A Four Month History
Jaar van release: 2002
Label: Eigen beheer
Deze demo cd is een jaartje geleden uitgekomen en kreeg goede reacties. Benieuwd naar die goede kritieken (en of ze terecht zijn naar mijn bescheiden mening) pleur ik dit schijfje in mijn cd lade en druk op 'play'. Een dikke twintig minuten later is er een glimlach te vinden op ondergetekende zijn gezicht. Nogmaals druk ik op 'play' en nog eens twintig minuten later is die glimlach nog groter geworden. De vier nummers op dit schijfje mogen er echt wel zijn.

De band komt uit Tilburg en speelt heavy metal met vrij veel afwisseling. Eens geen powermetalbandje maar meer traditionele metal. Vooral de invloed van oude Iron Maiden valt op. De drumpartijen en het lekkere basspel zorgen voor de basis waar boven knappe melodieuze gitaarlijnen zijn geschreven. De zanger (ondersteund door zangpartijen van de basgitarist die erg hoog zingt) heeft best een mooie stem. Vooral het twingitaar werk is prachtig en doet ons denken aan die oude Iron Maiden platen. Geweldig. Mijn lievelingsnummer van deze uitstekende eerste demo is ongetwijfeld 'Explorer'. Als dat twinsolo gedeelte komt dan staat er echt kippenvel op mijn armen. Het doet me echt denken aan die prachtige albums uit ver verleden tijden. En dat voor een bende jonge gasten. Proficiat zou ik zo zeggen.

Elke traditionele heavy metal fan vindt dit ongetwijfeld een leuk schijfje. Uiteraard zijn er nog wat foutjes te ontdekken maar voor een eerste demo vind ik dit erg puik. De band zal live wellicht wel goed overkomen (toen ik dit cd'tje in mijn pc stak ontdekte ik nog een live versie van het knappe 'Full moon pschyo', slechte opname maar de zangpartijen en de dubbele gitaarpartijen komen live wel sterk over). Binnenkort verschijnt hun nieuwe demo/mini cd. Deze eerste demo kan je echter nog wel bestellen op de website. Ik zet hem nog maar eens op, sluit mijn ogen en denk aan vroegere tijden. Puike demo dus.

Tracklist:
1. Salvation of the truth
2. Explorer
3. Full moon psycho
4. Evil wine (a space bird dive)

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 12 mei 2003

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 13-05-2003 om 21:06u
Score: 90 / 100

Kzei het je toch dat hij goed was? Anyway, hier zal ik zeker fan van blijven.

Reactie van Een_Metalfan op 14-05-2003 om 21:17u
Score: 10 / 100

Dit zal nooit mijn muziek worden. Ik heb Conquestador weleens live in Utrecht gezien en ik vond er geen bal aan. Die zanger; moet hij nou echt de nummers in het Engels aankondigen?