Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2020

Conquestador
Op 9 september 2005 in Popcentrale, Dordrecht
Een review door Tonnie
Foto's door Martine
Vrijdag 9 september begon het Nederlandse Conquestador aan haar afscheidstournee. Vorig jaar verliet zanger Wido deze Brabantse heavy metal band, maar blijkbaar kon het gezelschap toch niet over het verlies heen komen. De afscheidstournee (die overigens welgeteld 2 optredens bevatte) begon in Dordrecht.

Als echte supersterren begonnen de heren van Conquestador natuurlijk te laat. 's Middags had drummer Tom Heijnen me nog gezegd dat het optreden om 11 uur zou beginnen, 's avonds liet hij me weten dat ze om 10 uur al zouden spelen. Toen moest ik dus als een speer naar de Popcentrale in Dordrecht zien te komen, want het was al vrij laat. Daar aangekomen bleken ze nog op het gemakje te moeten soundchecken, en vervolgens nog te moeten eten. Leuk hoor! Het gevolg was dat de band pas rond half 11 het podium betrad.

Conquestador

Geopend werd met voor mij twee onbekende nummers, Medieval Knight en Lady Nightshade, welke wel een goede sfeer neerzetten voor de rest van de avond. Daarna kwam er wat bekender materiaal, want van hun laatste, niet uitgebrachte mini-cd (die overigens wel legaal te downloaden is) kwam Freerider voorbij, en daarna ging de band gelijk terug naar hun eerste mini-cd A Four Month History, met het nummer Explorer. Uiteindelijk kwamen alle nummers van de nieuwe mini-cd voorbij, evenals van de vorige, Unconscious Tales. Als je de oude nummers hoort met "nieuwe" zanger David Marcelis merk je al dat hij zeker een goede keus was om Wido op te volgen. Helaas was de band niet in topvorm, en liet men hier en daar een enkel steekje vallen. Toch was de spelvreugde zichtbaar aanwezig, ondanks dat het een van de laatste optredens was. Na de lekkere meezinger Conquer Them All zette Conquestador de tent nog even op z'n kop door een erg goede cover van de Judas Priest klassieker Painkiller te spelen. Een mooie afsluiter voor een leuk optreden.

Conquestador
Conquestador

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Mark op 20-09-2005 om 17:23u


Afsluiter voor een prachtband. Was erbij in Tilburg, en het was geweldig. Wens alle leden het beste in de toekomst, die vast mooi zal zijn... Mark bandboard.nl

Reactie van Lennert op 20-09-2005 om 18:44u


We will remember... Een waardig afscheid van Neerlands beste Heavy Metal band