Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Necrophobic - Womb Of Lilithu
Jaar van release: 2013
Label: Season of Mist

Necrophobic - Womb Of Lilithu

Necrophobic is een van die eigenzinnige bands die het, haast ongemerkt, al heel erg lang volhoudt. Sinds het verschijnen van de eerste full-length in 1993 (The Nocturnal Silence) produceren deze Zweden steevast eens in de zoveel tijd een sterk deathmetal-album. Gezien het al weer vier jaar geleden is sinds het verschijnen van laatsteling Death To All werd ik al een beetje ongerust, maar gelukkig, de metalmannen zijn nog samen, en doen het nog! En dat wachten wordt beloond.

Met behoud van dat typische Necrophobic-geluid op de gitaren en natuurlijk de uit duizenden herkenbare stem van Tobias Sidegård, is er onder de titel Womb Of Lilithu namelijk weer een klasseproduct op de markt. En dat zonder oude trucjes te herkauwen. Ondanks dat ze bijna hun 25-jarig bestaan mogen vieren, klinken deze veertien tracks fris en bevlogen. In ruim een uur tijd, weet Necrophobic met welhaast speels gemak de aandacht vast te houden. Zonder arrogant te klinken. Zonder dat het als een gimmick klinkt.

Womb Of Lilithu is namelijk ook erg gevarieerd. Die gevarieerdheid hadden de heren de laatste jaren toch al wel hoog in het vaandel staan, maar met deze plaat zetten ze dat nog eens extra luister bij. Zonder aan samenhang te verliezen, overigens. De zwarte deathmetal blijft in al zijn varianten duidelijk herkenbaar. Er is gewoon voor ieder wat wils. Met (relatief) trage nummers (Marquis Phenex) uptempo staccatostukken (Marchosias) en keiharde knallers (Astharoth) word je telkens weer bij de les gehouden.

Necrophobic heeft er dan vier jaar over gedaan, maar ze houden je wel bij de les. Ook al waren de verwachtingen hoog, Necrophobic lost ze allemaal in en de zevende full-length kan dan ook de boeken in als een gevarieerd, sterk en gebalanceerd blackdeathalbum dat garant staat voor heel wat uurtjes luisterplezier. Kom maar weer naar Nederland, want ook dat is, met dit album op zak, weer de hoogste tijd!

Tracklist:
1. Womb Of Lilithu
2. Splendour Nigri Solis
3. Astaroth
4. Furfur
5. Black Night Raven
6. The Necromancer
7. Marquis Phenex
8. Asmodee
9. Marchosias
10. Matanbuchus
11. Paimon
12. Opium Black
13. Infinite Infernalis
14. Amdusias

Score: 83 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 9 oktober 2013

Koop dit album in

Meer Necrophobic:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Necrophobic - Womb Of Lilithu
Reactie van iron_dennis op 11-10-2013 om 09:28u

Ah , het nummer "Wife beater" zal dan wel op de volgende plaat komen staan...

Necrophobic - Womb Of Lilithu
Reactie van e-RIC op 11-10-2013 om 12:41u

LOL

Necrophobic - Womb Of Lilithu
Reactie van 666 op 14-10-2013 om 17:37u

Ik lees net op Metalsucks.net dat ie uit de band is geknikkerd.. En terecht.
Kan ik het nieuwe album gaan luisteren zonder wrange bijsmaak.

Necrophobic - Womb Of Lilithu
Reactie van iron_dennis op 14-10-2013 om 18:08u

Idd, heb het vanmiddag ook gezien. Nu hopen dat Anders Strokirk -die op the Nocturnal Silence de vocalen voor zijn rekening nam- terugkeert!

Necrophobic - Womb Of Lilithu
Reactie van Sander op 23-10-2013 om 19:45u
Score: 95 / 100

Wat een fantastisch album is dit! Ik vind dit zeker een van de betere,