Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Children Of Bodom - Halo Of Blood
Jaar van release: 2013
Label: Nuclear Blast Records
Children Of Bodom - Halo Of Blood
Ik geef toe dat ik de hoop wat betreft Children Of Bodom een beetje had opgegeven na Hate Crew Deathroll. De latere platen waren weliswaar degelijk, maar verbleekten in vergelijking met het oudere werk. Het vuur leek verdwenen en songs klonken alsof ze op de automatische piloot waren geschreven. Des te wonderlijker is het dat deze 'kinderen' op Halo Of Blood ongegeneerd laten horen dat ze het niet verleerd zijn.

Deze plaat is simpelweg de beste cd die Children Of Bodom in jaren gemaakt heeft. Geen rare fratsen, overmatig keyboardgebruik of liedjes die niet beklijven. Niets van dat alles. Gewoon een sterke schijf die qua riffs en sound sterk doet terugdenken aan Follow The Reaper. Zelfs de productionele galm is meegenomen. De Finnen klinken bovendien een stuk frisser en vooral agressiever. Zo is het titelnummer een aaneenschakeling van blastbeats en flitsend gitaarwerk. Prachtig is ook de wijze waarop melodie aan hardheid gekoppeld wordt. Zoals tijdens het Nevermore-achtige begin van Bodom Blue Moon bijvoorbeeld. Een sterk nummer met een hoop fraaie melodieuze details en ijzersterk gitaarwerk.

Is Halo Of Blood dan een complete terugkeer? Ergens wel, maar dan met de ervaring die de heren door de jaren heen opdeden. Als het op songstructuren aankomt, valt er geen speld tussen te krijgen. Daarnaast is het prettig dat de gitaar het hoogste woord voert. Toetsenist Janne Warman levert weliswaar regelmatig een solo, maar is een stuk subtieler aanwezig. Enfant terrible Alexi Laiho durft in ieder geval weer eens terug te grijpen op het technische doch melodieuze gitaarwerk waar hij op de eerste vier albums goede sier mee maakte. Een wereldzanger is hij nooit geweest, maar zijn luidruchtige strot vormt al sinds Something Wild een onmisbaar element.

Als liefhebber van het eerste uur kan ik alleen maar tevreden zijn met de verrichtingen van het Finse gezelschap. Hoewel ik ook nu weer vrees voor de aangekondigde coversong van Roxette die de gelimiteerde versie 'siert', zijn de eigen tracks op dit goed geproduceerde album sterk genoeg om het vertrouwen in de band nieuw leven in te blazen. Nu maar hopen dat de groep deze frisheid weet te behouden.

Tracklist:
1. Waste Of Skin
2. Halo Of Blood
3. Scream For Silence
4. Transference
5. Bodom Blue Moon (The Second Coming)
6. The Days Are Numbered
7. Dead Man’s Hand On You
8. Damage Beyond Repair
9. All Twisted
10. One Bottle And A Knee Deep

Score: 85 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 8 juni 2013

Koop dit album in

Meer Children Of Bodom:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Children Of Bodom - Halo Of Blood
Reactie van Old Mhb op 08-06-2013 om 16:21u
Score: 8 / 100

Ik vind de cover niet zo geslaagd. Dan was Rebel Yell veel beter Nu eerst.Voor de rest heb ik altijd vand de band gehouden en hebben de mannen weer een topalbum afgeleverd.

Children Of Bodom - Halo Of Blood
Reactie van KoenM op 08-06-2013 om 18:08u

Dit is een review die verwachtingen schept. Deze week zeker eens luisteren!

Children Of Bodom - Halo Of Blood
Reactie van appie op 08-06-2013 om 20:22u
Score: 90 / 100

top album stuk agressiever dan hun andere recentere albums, die ik overigens ook zeer weet te waarderen