Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2020

Airbourne - Black Dog Barking
Jaar van release: 2013
Label: Roadrunner Records
Airbourne - Black Dog Barking
Get Ready To Roooooooock!!!! Potverdomme, wat een geweldige opener van de nieuwe Airbourne. Ik daag iedereen uit om te proberen stil te blijven zitten tijdens dit nummer, want sinds Thunderstruck van AC/DC heb ik niet meer zo’n opzwepend rock-‘n-roll nummer gehoord. Oplettende fans zullen deze titel waarschijnlijk wel herkennen: het is inderdaad het openingsnummer van Airbourne’s debuut-EP met dezelfde titel uit 2004. Echter, deze nieuwe versie knalt werkelijk waar uit je speakers. Het moge duidelijk zijn: de derde Airbourne, Black Dog Barking, begint overtuigend!

Deze Australische ‘AC/DC-kloon’ is inmiddels veel meer dan een kloon. Het was drie jaar wachten op de opvolger van No Guts, No Glory, een plaat die zeer regelmatig rondjes draaide in mijn cd-speler, maar het is het wachten waard geweest. Zonder concessies te doen aan hun eigen geluid en uitstraling klinkt Airbourne volwassener dan ooit. En dan bedoel ik uiteraard niet dat de band niet af en toe de ballen uit de broek laat hangen en niet meer zingt over bier en tieten. Dan bedoel ik dat op deze plaat alle songs -zonder uitzondering- een knap staaltje songwriting laten horen. Deze band afdoen als zomaar een AC/DC-kloon doet de band zonder twijfel te kort. Wat mij betreft zijn dit dan ook de laatste woorden die hieraan vuil gemaakt worden.

Iedereen die Airbourne ooit live heeft gezien, zal beamen dat deze band serieuze kont schopt op het podium, en deze set songs bestaat uit allemaal instant-klassiekers die live waarschijnlijk zwaar zullen gaan overtuigen. No One Fits Me, Back in The Game, Firepower, Hungry… Ik stel ze me allemaal voor bij een meebrullende zaal met de vuisten in de lucht. Zanger Joel O'Keeffe is in topvorm op deze plaat en het is dan ook voornamelijk door zijn aanstekelijk enthousiasme dat deze plaat overtuigt. Dat betekent echter niet dat de rest van de band daardoor lekker achterover leunt. De gehele plaat heeft een op-het-puntje-van-je-stoel gevoel; van het overtuigende Live It Up (de eerste single), via het pompende Woman Like That naar het uptempo Hungry: als je geen nekpijn hebt na het beluisteren van deze plaat, dan heb je geen rock-‘n-roll in je aderen.

Is er dan helemaal geen vuiltje aan de lucht? Nou, ik beluister de platen die ik review altijd in de auto, en ik weet bijna zeker dat ik na de afgelopen weken binnenkort wat prenten van Justitie kan ontvangen. Want langzaam rijden met deze plaat uit de speakers is schier onmogelijk. Mocht dat voor u nou geen enkel probleem zijn dan is Black Dog Barking van Airbourne verplichte kost. Get Ready To Roooooooock!!!!

Tracklist:
1. Ready To Rock
2. Animalize Me
3. No One Fits Me (Better Than You)
4. Back In The Game
5. Firepower
6. Live It Up
7. Woman Like That
8. Hungry
9. Cradle To The Grave
10. Black Dog Barking

Score: 90 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 17 mei 2013

Koop dit album in

Meer Airbourne:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Airbourne - Black Dog Barking
Reactie van rob op 17-05-2013 om 13:28u
Score: 90 / 100

Inderdaad, een fantastische plaat!

Airbourne - Black Dog Barking
Reactie van appie op 17-05-2013 om 13:47u
Score: 90 / 100

zeker veel meer dan een ac/dc kloon , je hoort tijdens de solo's en de coupletten duidelijk terug maar tijdens de refreinen klinken ze veel amerikaanser , beetje als y&t in hun commercielere periode, deze combi maakt een hele fijne hardrock cd

Airbourne - Black Dog Barking
Reactie van André Smoor op 17-05-2013 om 21:05u
Score: 95 / 100

Inderdaad een lekker opzwepende plaat en dat ze op AC/DC lijken ... who cares. Met het eerste nummer pakken ze echt uit, wat een lekker nummer. Dat zal het goed doen op de festivals. Deze jonge broekies weten hoe ze moeten rocken. LIVE IT UP!!!!!!!!

Airbourne - Black Dog Barking
Reactie van Een Metalfan op 30-05-2013 om 19:52u

100 fakking procent eens met de review!!! GET READY TO ROCK!!!!! zaterdag op forta!

Airbourne - Black Dog Barking
Reactie van Rens op 25-11-2013 om 15:44u
Score: 100 / 100

Dat laatste onderaan over justitie is gewoon 100% waar.

Ik heb zelf ook gemerkt dat ik harder ga rijden als ik dit album aan heb staan in de auto.

Wat een plaat!

Het lijkt dan misschien op AC/DC, daar zal niemand iets om geven. Nekpijn na het luisteren van deze band heb ik altijd!