Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Hypocrisy - End Of Disclosure
Jaar van release: 2013
Label: Nuclear Blast Records

Hypocrisy - End Of Disclosure

Na bijna vier jaar wachten is het weer zover: een nieuw album van de Zweedse melodeath-meesters Hypocrisy! End Of Disclosure is de opvolger van A Taste Of Extreme Divinity uit 2009. Tussendoor werd er getoerd en kwam de erg geslaagde live-registratie Hell Over Sofia uit.

End Of Disclosure beleeft een valste start met de titeltrack. Waar de vorige twee albums knallend begonnen met een hard en snel nummer is End Of Disclosure een melodieus midtemponummer in de stijl van Hypocrisy-klassieker Roswell 47. De overdaad aan keyboards in het nummer beroven de riffs echter van hun kracht, doen het nummer doodslaan.

Vanaf Tales Of Thy Spineless gaat het tempo gelukkig omhoog, zijn de keyboards nauwelijks meer te bespeuren en verdwijnen alle twijfels over het verdere verloop van het album als sneeuw voor de zon. Want bandhoofd Peter Tägtgren schudt weer heerlijke riffs uit zijn mouw alsof het kinderspel is. The Eye wordt gedragen door een zeer memorabele, rockende riff. United We Fall is net zo’n heerlijke knaller als Warpath op het Virus-album. Beest van een drummer Horgh heeft vrij spel en zijn felle blastbeats maken het tot het snelste nummer van het album. Hell Is Where I Stay is dan weer tergend langzaam en lomp. Het doet denken aan het nummer Eaten dat Tägtgren bijdroeg aan de death metal-supergroep Bloodbath en klinkt, ik kan er geen beter woord voor bedenken, ontzettend badass. De productie, die Tägtgren zelf voor zijn rekening nam, doet End Of Disclosure nog meer slagen. De sound is heavy maar bovenal kristalhelder. Elk instrument is duidelijk te onderscheiden, zelfs de bas!

Een heel spannend album is End Of Disclosure niet geworden. Hypocrisy voelt zich thuis in zijn huidige stijl en tracht die enkel te perfectioneren. Dat is ze op End Of Disclosure aardig gelukt, want tussen de sterke en gevarieerde nummers is enkel de titeltrack wat minder. Degenen die zweren bij het ruwe werk uit de jaren ’90 en niets met deze gestroomlijnde sound kunnen, laten de nieuwe dus wijselijk voor wat hij is. Voor ieder ander die van melodieuze doch extreme en begeesterde kwaliteitsmetal houdt is dit genieten geblazen. Een erg vette cd die heerlijk weg luistert, zich binnen de kortste keren in je hersenschors nestelt en die nu al een plaats in mijn jaarlijst veroverd heeft!

Tracklist:
1. End Of Disclosure
2. Tales Of Thy Spineless
3. The Eye
4. United We Fall
5. 44 Double Zero
6. Hell Is Where I Stay
7. Soldier Of Fortune
8. When Death Calls
9. The Return

Score: 90 / 100

Reviewer: Wessel
Toegevoegd: 19 maart 2013

Koop dit album in

Meer Hypocrisy:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hypocrisy - End Of Disclosure
Reactie van ewing 1 op 19-03-2013 om 11:32u
Score: 78 / 100

Pff met je snel snel snel...Eerste nr is juist heel mooi,die snelle nr's lijken teveel op mekaar maar dat is sowieso een manco van deze band.Alles heb je al vaker gehoord.Mijn favo is Hypocrisy-Hypocrisy met,inderdaad,meer rustigere nr's.

Hypocrisy - End Of Disclosure
Reactie van Een Metalfan op 19-03-2013 om 12:58u

Ha vet, wat ewing 1 zegt, dat is precies mijn favo album, Hypocrisy - Hypocrisy, die snelle meuk is allemaal hetzelfde en vaak super saai. Geef mij maar die melodisch slepende nummers!

Hypocrisy - End Of Disclosure
Reactie van iron_dennis op 20-03-2013 om 12:56u

Wat een reacties. Jullie praten hetzelfde als ons moeder! Osculum Obscenum is nog steeds de vetste Hypocrisy plaat! Op de laatste 2 platen had de band naar mijn mening de goede vorm weer helemaal te pakken. Hopelijk is deze nieuwe niet "te zweverig"

Hypocrisy - End Of Disclosure
Reactie van CARLO op 22-03-2013 om 18:23u
Score: 90 / 100

Gewoon weer een vette,typische HYPOCRISY plaat !
Way to go Peter !

Hypocrisy - End Of Disclosure
Reactie van Erwin op 07-09-2013 om 14:06u
Score: 90 / 100

Helemaal met CARLO eens, meesterlijk goed.

Hypocrisy - End Of Disclosure
Reactie van Tim666 op 11-10-2013 om 11:03u
Score: 80 / 100

Ik vind het album een beetje het verlengde van het vorige album. Heb ze beter gehoord van Hypocrisy. De eerste 5 a 6 blijven de beste. Hypocrisy - Hypocrisy vond ik een miskleun op de eerste twee nummers na.

Obsculum Obscenum - TOP
Penetralia - TOP
The Fourth Dimension - TOP
Abducted - TOP
The Final Chapter - TOP