Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Nettlecarrier - Nettlecarrier
Jaar van release: 2012
Label: Indie Recordings
Nettlecarrier - Nettlecarrier
Hoewel de Noorse black metal nooit meer zo roemrucht zal worden als in de vroege jaren ’90, lopen er ook nu nog tientallen, zo niet honderden, getalenteerde muzikanten rond in deze regionen. Dat leidt met enige regelmaat tot interessante uitstapjes en zijprojecten. Nettlecarrier is zo’n bijklusproject en heeft met Mannevond (Koldbrann), Ciekals (ex-Ljå) en Dirge Rep (ex-Aura Noir, ex-Enslaved) een aantal door de wol geverfde muzikanten in de gelederen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Indie Recordings wel brood zag in dit gelijknamige debuut.

Laten we voorop stellen dat Nettlecarrier geen baanbrekende plaat is. Het is pure old school black metal dat hier de klok slaat, zonder enige vorm van vernieuwingsdrang, maar wél met een krachtige, grimmige productie en een stel uitermate capabele muzikanten die ervoor zorgen dat het geheel strak en krachtig klinkt. Luister openingsnummer The Boiling Blood en je krijgt een perfecte indicatie van waar Nettlecarrier voor staat: vurig geros, hier en daar aangevuld door een lekker rockend stuk (met bijpassende ‘oeh’s’) en goed geplaatste versnellingen. Dat alles wordt vergezeld door de krachtige strot van Mannevond, die mij regelmatig aan Carpathian Forest doet denken.

Qua referenties valt Nettlecarrier zeker in die hoek te plaatsen. Ook de vergelijking met Tsjuder dringt zich regelmatig op, vooral tijdens de snellere passages. Hoewel Nettlecarrier het niet van originaliteit moet hebben, klinkt vrijwel ieder nummer strak en vol overtuiging. Naast de vurige opener behoren Paa Vaare Paaler Deres Hoder (met heerlijke, over-the-top schreeuwzang à la Nattefrost), I Helvete Kristus Skal Forgaa (check dat vet groovende midtempo-stuk halverwege) en het intense Cup Of Lether tot de uitschieters. Slechts bij het wat te trage Naar Han Vaakner kakt Nettlecarrier een klein beetje in. Toch is dit gewoon een oerdegelijk plaatje geworden. What you see is what you get, niets meer, niets minder.

Tracklist:
1. The Boiling Blood
2. Paa Vaare Paaler Deres Hoder
3. I Helvete Kristus Skal Forgaa
4. Naar Han Vaakner
5. Demoriel
6. Cup Of Lether
7. Bundet Til Masten

Score: 78 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 18 november 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]