Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Imperial Crystalline Entombment - Imperial Crystalline Entombment
Jaar van release: 2003
Label: Eigen beheer
Imperial Crystalline Entombment - Imperial Crystalline Entombment
Woei, wat een vette demo. Het Amerikaanse Imperial Crystalline Entombment (lekker omslachtige bandnaam) presenteert met dit schijfje drie eigen nummers, die wat mij betreft goed genoeg zijn voor een degelijk platencontract.

ICE (!!!) speelt ijskoude, snelle black metal. Qua snelheid en hoeveelheid blastbeats doet de band af en toe wat denken aan Marduk, maar vanwege de kilheid van de muziek en sterke nadruk op winter en kou zijn er ook zeker raakvlakken met Immortal. Conceptueel gaat ICE zelfs nog wat verder dan Immortal in z'n aanbidding van de winter, getuige de heerlijk overdreven, samengeraapte songtitels "Astral Frost Invocation", "Apocalyptic Blizzard Regime" en "Behold Thy Frozen Arctic Kingdom".

Kwalitatief beschouwd scoren deze nummers een ruime voldoende. Het zal je niet verbazen dat er niet al te veel afwisseling in de muzikale slachting zit, maar dat is bij een band als ICE dan ook een weinig relevant criterium. Nee, de songs knallen lekker en kennen een aantal gave riffs en zelfs wat thrashy passages ("Behold Thy Frozen Arctic Kingdom"), en dat is waar het bij deze vorm van black metal natuurlijk om gaat. Vooral het laatste nummer is zeer de moeite waard.

Ook speltechnisch en productioneel is deze demo dik in orde. De heren Bleak, Blisserred, IseSickKill en Mammoth weten duidelijk wel raad met hun instrumenten, en de heldere, stevige productie brengt de kracht en intensiteit van de muziek op bevredigende wijze over.
Leuk detail is dat deze ijskoude demo in IJsland opgenomen is, in hartje winter, ongetwijfeld om maximale inspiratie uit omgeving en de kou te halen. De heren van ICE doen geen half werk!

ICE is een welkome nieuwkomer aan het black metal front, en ik denk dat het niet lang duurt voordat de band door een label opgepikt wordt. Ik zou ze in ieder geval meteen tekenen. Mocht je zo verstandig zijn om deze demo te willen bestellen, dan kun je de band bereiken via nrthfromhere@aol.com, of even een kijkje nemen op www.imperialice.com.

Tracklist:
1. Astral Frost Invocation
2. Apocalyptic Blizzard Regime
3. Behold Thy Frozen Arctic Kingdom

Score: 82 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 17 juli 2003

Meer Imperial Crystalline Entombment:

[ Terug naar de Album Reviews ]