Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Sarah Jezebel Deva - The Corruption Of Mercy
Jaar van release: 2011
Label: Listenable Records
Sarah Jezebel Deva - The Corruption Of Mercy
Sarah Jezebel Deva is geen vreemde in de metalwereld. Noem je Sarah Jezebel Deva, dan noem je ook Cradle Of Filth. Sarah zorgde van 1995 tot 2009 voor de backingvocals bij deze band. Dit is ook duidelijk in de het solowerk van Sarah te horen. Daarnaast heeft ze ook de gelederen van Therion regelmatig versterkt. Vanaf 2009 heeft zij haar eigen band. In 2010 bracht zij met A Sign Of Sublime haar soloalbum uit bij het label Rising Records. Na wat onenigheid zijn Rising Records en Sarah uit elkaar gegaan. The Corruption Of Mercy is uitgebracht bij Listenable Records.

De bezetting van Sarah Jezebel Deva bestaat naast Sarah Jezebel Deva uit Jonny Gray en Dan Abela (beide gitaar), AblaZ (Gods Army) op basgitaar en Jamie Abela (drums). Muzikaal zit Sarah Jezebel Deva tussen de extreme metal van Cradle Of Filth en de metal van de laatste periode van After Forever. De stem van Sarah schommelt tussen klassiek en metal. Vooral bij de snelle delen is de stem middelmatig en klinkt wat ze monotoon. Op The World Won't Hold Your Hand, het breekbare Pretty With Effects en het titelnummer klinkt ze een stuk overtuigender.

Vanaf de eerste tonen van het album is de invloed van Cradle Of Filth hoorbaar, echter het is niet zo extreem. Sarah Jezebel Deva is toegankelijker doordat de vocalen minder extreem zijn, muzikaal is er genoeg vuurwerk; No Paragon of Virtue heeft harde death metal riffs, super snelle drums en bas maar ook bombastische koren en violen. Sarah’s stem past goed bij de bombastische elementen en is ook een mooi tegenwicht bij de death metal delen. The World Won't Hold Your Hand sluit weer meer aan bij After Forever. De Cranberries' cover Zombie stelt teleur, Sarah probeert er wel iets van te maken, maar dat lukt niet. Van enkele nummers moet je gewoon afblijven.

The Eyes That Lie heeft psychedelische invloeden en eindigt met een lange gitaarsolo op een stevige metal fundering. Het album sluit af met het titelnummer. Een mix van bombastische slow tempo metal dat na een fragiele break van Sarah begeleid door piano weer terug keert naar de metal om daarna te eindigen met een symfonisch metal slot.

The Corruption Of Mercy is een divers metalalbum, de zang overtuigt echter niet helemaal. Dat is jammer, want het zou het tweede album van Sarah Jezebel Deva veel sterker maken. Nu blijft het een middelmatig album waar meer in had gezeten.

Tracklist
1. No Paragon Of Virtue
2. The World Won't Hold Your Hand
3. A Matter Of Convenience
4. Silence Please
5. Zombie
6. Pretty With Effects
7. What Lays Before You
8. Sirens
9. The Eyes That Lie
10. The Corruption Of Mercy

Score: 72 / 100

Reviewer: Ralph
Toegevoegd: 6 november 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sarah Jezebel Deva - The Corruption Of Mercy
Reactie van Een Metalfan op 06-11-2011 om 21:32u

goeie zangeres, lekker plaatje wel.

Sarah Jezebel Deva - The Corruption Of Mercy
Reactie van Bastiaan op 07-11-2011 om 00:31u
Score: 40 / 100

Sowieso al niet mijn ding, maar man man, wat een erbarmelijke plaat, met Zombie als absolute dieptepunt.