Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Betraying The Martyrs - Breathe In Life
Jaar van release: 2011
Label: Listenable Records

Betraying The Martyrs - Breathe In Life

Het is een eeuwigheid geleden dat het me overkwam maar het is dan toch eindelijk weer eens zover gekomen: een metalcoreplaat waar ik wel pap van lust. "Dat moet dan wel een heel bijzondere plaat zijn", hoor ik u denken, "wat krijgen we deze keer voor bijzonders voorgeschoteld?"

Dit gefrustreerde ratjetoe komt uit de Franse keuken. Parijs, om precies te zijn. Gelukkig zijn deze hoofdstedelingen internationaal georiënteerd. Er wordt namelijk behoorlijk wat over de schutting gekeken naar andere genres en dat is nou juist wat dit genre zo goed kan gebruiken: nieuwe invloeden. De moderne death metal met getriggerde kick en retesnelle gitaarpartijen worden afgewisseld met goregrowls en, je verwacht het niet, keyboardpartijen.

Dat de heren beïnvloed zijn door metalcore en het bijbehorende emogekweel kan je ze haast niet kwalijk nemen. Het is het geluid waar jongeren tegenwoordig als eerste mee in aanraking komen als ze voor het eerst naar heftigere muziek luisteren. Maar eigenlijk zouden ze dat maar gewoon moeten laten voor wat het is. Ze hebben dit moderne 'pop-ingrediënt' dat de core-scene op slinkse wijze de metalscene ingemixt heeft, helemaal niet nodig. De tracks zijn al van een dusdanig hoog en bruut niveau dat ze zonder die poespas met gemak genoeg aandacht weten te trekken. De heren beheersen hun instrumenten simpelweg uitermate goed en dat spat, mede door de sublieme heldere productie, de speakers uit.

Er is echter ook een puntje van commentaar. Een puntje waar beginnende getalenteerde bands wel vaker mee te maken krijgen. Het niet kunnen kiezen van een richting. Er zijn maar weinig bands die ermee weg komen zoveel genres te integreren in een gerecht. Het is dan ook retemoeilijk om met al die genres op de menukaart nog oog te houden voor het liedje. Het ontbreekt de songs hier en daar simpelweg aan de welbekende kop en staart.

Als dit echter ter harte genomen wordt gaan we nog veel horen van deze band. Een aanrader voor elke fan van moderne metal.

Tracklist:
1. Ad Astra
2. Martyrs
3. Man Made Disaster
4. Because Of You
5. Tapestry Of Me
6. Liberate Me Ex Inferis
7. Leave It All Behind
8. Life Is Precious
9. Love Lost
10. Azalee
11. When You’re Alone

Score: 82 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 7 oktober 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]