Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Powerwolf - Blood Of The Saints
Jaar van release: 2011
Label: Metal Blade Records
Powerwolf - Blood Of The Saints
Het is toepasselijk dat Powerwolf binnenkort op tournee gaat als support van Sabaton. Beide bands hebben in korte tijd een eigen plekje weten te veroveren in het overvolle powermetalgenre, door de door honderden voorgangers uitgekauwde muziekpatronen op te vrolijken met wat frisse elementen. De weerwolven van Powerwolf doen dat wel op een andere manier dan de soldaten van Sabaton.

Onder het motto: “Bestrijdt de vijand met zijn eigen wapens”, ondersteunt Powerwolf sterk anti-kerkelijke teksten met een kerkorgel, Gregoriaanse koortjes en een klassiek getrainde zanger. Daarnaast kiest het internationale gezelschap voor een theatrale aanpak, waarin belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor vampiers, weerwolven en ander monsterlijk ongedierte. Het resultaat is net origineel genoeg om de aandacht te trekken. Tel daar drie uitstekende albums bij op, met aanstekelijke hoogtepunten als Mr. Sinister, We Take It From The Living en Werewolves Of Armenia, en Powerwolf lijkt hard op weg om in het kielzog van Sabaton door te breken naar een groot publiek.

Helaas is er echter nog een overeenkomst tussen beide bands. Elk album hanteert min of meer dezelfde formule, waardoor nieuw plaatwerk onderhand aanvoelt als meer van hetzelfde. Voor grote fans van Powerwolf zal dat geen probleem zijn. Als je de eerste drie cd’s de afgelopen jaren hebt grijsgedraaid en er nog steeds met plezier naar luistert, dan moet je Blood Of The Saints meteen in huis halen. De stijl is ongewijzigd, Attila Dorn blijft een geweldige zanger en de kwaliteit van het songmateriaal ligt nog altijd op een hoog niveau. Ik kijk er naar uit om bij de aanstaande tour, naast de oude krakers, mee te brullen met kakelverse oorwurmen als Sanctified With Dynamite, Night Of The Werewolves of mijn persoonlijke favoriet We Drink Your Blood.

Toch maakten de voorgaande drie langspelers meer indruk. Weliswaar is het om de twee jaar nagenoeg dezelfde plaat uitbrengen een euvel waar veel goede, langlopende metalbands aan lijden, maar om bij het vierde album al volop in herhaling te vallen en over je hoogtepunt heen te zijn, is wel erg snel. De volgende keer dient Powerwolf (net als Sabaton) daarom met iets nieuws te komen, of op zijn minst een plaat vol uitschieters af te leveren, om het momentum niet te verliezen.

Tracklist:
1. Agnus Dei (Intro)
2. Sanctified With Dynamite
3. We Drink Your Blood
4. Murder At Midnight
5. All We Need Is Blood
6. Dead Boys Don’t Cry
7. Son Of A Wolf
8. Night Of The Werewolves
9. Phantom Of The Funeral
10. Die, Die, Crucified
11. Ira Sancti (When The Saints Are Going Wild)

Score: 73 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 3 augustus 2011

Koop dit album in

Meer Powerwolf:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Michel op 04-08-2011 om 18:12u
Score: 84 / 100

Ik kan me redelijk vinden in de recensie, het is inderdaad meer van hetzelfde. Maar datzelfde vind ik goed en dit album is wederom een prima album geworden. Van mij hoeven ze niet iets anders te gaan doen, hetzelfde geldt voor Sabaton.

Reactie van Een Metalfan op 09-08-2011 om 15:10u

PowerDolf

Reactie van Een Metalfan op 13-08-2011 om 17:33u

PowerRolf

Reactie van Elroy op 21-08-2011 om 10:45u
Score: 90 / 100

Ongelooflijk sterk album! Gelukkig heb ik al een kaartje bemachtigd voor Power of Metal 2011, Daar staan ze samen met Gravedigger & Sabaton!

Reactie van Een Metalfan op 23-08-2011 om 14:20u

shit plaat

Reactie van rene op 05-10-2013 om 09:16u
Score: 10 / 100

Hoe kan dit nou een 7,3 opleveren? Waanzinnig gave band!