Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Illucinoma - demo 2011
Jaar van release: 2011
Label: Eigen beheer

Illucinoma - demo 2011

Goedemiddag! Krijg nou tieten! De 4J's van Illucinoma komen met Hole In The Ground even mijn kamer binnen denderen zeg hey! Bam! Zo heb ik het graag. Oké, die 4J's mag dan een flauwe grap van mijn kant zijn: de band bestaat namelijk uit Joram (Bronwasser), Joe (Tal), Jack (Moxham) en Jasper (Smit). Maar de bak technische herrie die de heren zo over de schutting pleuren is uiterst serieus. Maar wat is dat nou?

Ai! Na nog geen drie minuten kakt dat hele nummer in en naar later blijkt de hele plaat. Eeuwig zonde! Wat begon als lekkere technische death verandert in een futloze technische metalcore met een sterke hang naar hardcore. Nee, daar hoef je niet meer mee aan te komen tegenwoordig. Daar win je de oorlog echt niet mee. En die akoestische gitaar daar overheen... Tja... Sorry, mannen, deze kant moeten jullie niet op.

De band herstelt zich aan het eind van het nummer nog wel eventjes, maar helaas is track twee Substance Pain van een zelfde 'trage' kaliber. Kom op mannen, in de begeleidende brief van de demo scheppen jullie op over de ervaring en de technische kunde. Dat mogen jullie dan ook wel laten horen hoor! Die gitaarsolo rond minuutje vier van de derde track bijvoorbeeld. Daar kan je best mee voor de dag komen.

Om de een of andere reden zijn ze dat blijkbaar zelf ook eventjes vergeten. From Their Veins blijft namelijk in precies hetzelfde gezapige tempo ronddwalen. Nee geen doom metal. Maak je niet ongerust, het gaspedaal is slechts zoek.

Maar metal van eigen bodem moet men uiteraard supporten. Divers is het allemaal wel en de experimentjes zijn leuk, dus wat dat betreft totaal geen klagen. Misschien nog wat meer opbouwende kritiek? Neem bijvoorbeeld eens een nieuwe zanger of leer hem wat meer trucjes dan zijn monotone grunt. Koop wat extra benzine en trap dat gaspedaal gewoon lekker diep in. Besteed wat meer aandacht aan een eigen sound en een professionelere productie. Dan wordt dit land weer een stukje beter. De potentie is er, dus buit die uit!

Tracklist:
1. Hole In The Ground
2. Substance Pain
3. From Their Veins

Score: 69 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 29 juni 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Tim op 26-04-2012 om 19:35u
Score: 70 / 100

Ironisch dat een metalsite goede muzikanten die op een kunstige manier hun eigen ding neerzetten min of meer afgekraakt wordt op een site waar metal (een genre wat nog niet zo bevlekt, gekweekt en gevormd is naar mainstream normen) de insteek is.
een van de weinige genres waar het gewoon nog om de muziek gaat, is metal!
mijn mening is dat je het persoonlijk niet hoeft te waarderen maar je niet moet profileren als iemand die de feiten kent. maar misschien is dat wel juist hetgene wat critici of recensenten zijn.
doe het zelf beter of geef puur je mening.
Misschien is dit mijn manier om te zeggen dat ik het wel een goede plaat vind, maar tevens ook een uitbarsting van de arrogantie waarmee zogeheten "kenners" zich mee uitlaten.
Laat deze gasten gewoon hun ding doen en kom in de toekomst met wat meer professionelere tips als je toch wat weilt zeggen.

Reactie van Bart op 07-08-2012 om 14:14u
Score: 80 / 100

Zodra er Wouter onder de recensie staat weet je dat je het met een korreltje zout moet nemen...........