Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Fallen Angel - Crawling Out Of Hell
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
Fallen Angel - Crawling Out Of Hell
Iced Earth ligt weer eens op apegapen. Het is dan wel leuk en aardig dat ze weer een nieuwe zanger hebben, maar de laatste platen kunnen niet tippen aan het oude werk en met de hele soap rond Jon Schaffer begint het er op te lijken dat deze band zijn beste tijd gehad heeft. En exact op het juiste moment komen er bands die het potentiële gat willen opvullen. Zo ook het Amerikaanse Fallen Angel dat halverwege de jaren ’80 al eens actief was en recentelijk weer bijeen gekomen is.

Er zijn verschillende redenen waarom Crawling Out Of Hell zou kunnen uitgroeien tot een memorabele release. Het is het eerste deel van wat een drieluik moet worden, er zal een fantasy boekenreeks worden uitgebracht dat het concept van dit album (en degene die moeten volgen) behelst, maar het belangrijkste van allemaal is omdat dit gewoon een erg sterk album is.

Iced Earth. De belangrijkste inspiratie van Fallen Angel is genoemd. Crawling Out Of Hell is van voor naar achteren een klassieke heavy metalplaat. Het lijkt in alles op wat Jon Schafer met zijn werknemers heeft laten horen. Er is afwisseling in overvloed: voldoende furieuze riffs, briljante melodieën, sterke overgangen en volop variatie. De veertien songs en zes instrumentale tussenstukjes zijn erg de moeite waard.

Fallen Angel is 25 jaar niet actief geweest, wat wellicht de reden is dat alles fris en fruitig klinkt. Het is alleen jammer dat het geluid soms erg matig is. Niet alles komt even goed uit de verf, maar liefhebbers van heavy/speed metal mogen rustig in hun handjes wrijven. Of dat nu met het snelle werk is als Dark Lord en Darkness of een powerballad als The Answer maakt niet uit. Allemaal even goed.

Tracklist:
1. Crash To Oblivion
2. Sinners Vengeance
3. March Into Hell
4. Blood On My Soul
5. The Grinding Wheels Of War
6. The Reapers Shall
7. Arrival
8. Dark Lord
9. Darkness
10. The One Who Walks Alone
11. The Answer
12. Respiration Desperation
13. The Neutral Zone
14. Life Or Death
15. On And On
16. Ashes To Ashes
17. Leaving It All Behind
18. Watching
19. Sad Wings
20. Grant Me Peace

Score: 90 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 26 mei 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]