Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

Necrophagia - Deathtrip 69
Jaar van release: 2011
Label: Season of Mist
Necrophagia - Deathtrip 69
De debuutplaat van Necrophagia kan ik mij nog wel herinneren. Season Of The Dead, uit 1987 was een klassieker in de dop, maar staat vreemd genoeg niet als zodanig te boek tegenwoordig. En toegegeven: als ik er nu naar luister klinkt hij wel wat gedateerd. De vierentwintig jaren die volgden na het debuut hebben een handvol platen opgeleverd van wisselende kwaliteit, en nu is er dan de zesde volwaardige release: Deathtrip 69.

Anno 2011 klinkt Necrophagia als een volwassen kruising tussen Carcass en Macabre. De vergelijking met Carcass komt voornamelijk door de vocalen. Zanger Killjoy doet zeer regelmatig denken aan Jeff Walker en heeft datzelfde aangename en gortdroge geluid. Bovendien zijn de meeste nummers op Deathtrip 69 lekkere death-‘n-roll zoals we dat ook van de laatste paar platen van Carcass kennen. De vergelijking met Macabre komt voornamelijk door de gekkigheid die hier en daar de kop opsteekt in de nummers: samples, eigenaardige stemmetjes en vrolijke passages.

Eigenaardig zijn de twee akoestische nummers op deze plaat. A Funeral For Solange lijkt rechtstreeks van een Death In June cd te komen. Ook het slotnummer Death Valley 69 is een aangenaam akoestisch nummer dat niet zou misstaan op een cd van The Beatles. Toch vallen deze nummers niet heel erg uit de toon tussen het deathmetal geweld.

Het enige manco aan Deathtrip 69 is eigenlijk het feit dat de nummers zelf wat samenhang missen. Veel nummers zijn nogal fragmentarisch opgebouwd en het zou prettig zijn geweest als er iets meer aandacht aan songopbouw was besteed. De productie klinkt lekker puntig en af en toe bijna punky en dat komt vooral goed tot zijn recht bij nummers als Naturan Demonto en Kyra. Al met al is deze release zeker een aanrader voor fans van de laatste paar platen van Carcass.

Tracklist:
1. Naturan Demonto
2. Beast With Feral Claws
3. Tomb With A View
4. Suffering Comes In Sixes
5. A Funeral For Solange
6. Kyra
7. Bleeding Eyes Of The Eternally Damned
8. Trick R' Treat (The Last Halloween)
9. Deathtrip 69
10. Death Valley 69

Score: 78 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 9 mei 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Necrophagia - Deathtrip 69
Reactie van Een Metalfan op 10-05-2011 om 13:12u

Season Of The Dead, uit 1987 was een klassieker in de dop?!?!
Onstrakke,chaotische kutplaat een klassieker, laat je nakijken man!

Necrophagia - Deathtrip 69
Reactie van philip666 op 10-05-2011 om 20:36u

Dus, ik ben niet de enige die hun later werk veel beter vindt?