Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

For Blood And Vengeance - All Bets Are Off
Jaar van release: 2011
Label: Eigen Beheer
For Blood And Vengeance - All Bets Are Off
Zonder maar een noot van de EP All Bets Are Off gehoord te hebben, laat het Almeerse For Blood And Vengeance al zien dat ze barsten van ambitie. Het promotiemateriaal liegt er namelijk niet om. Alles wordt gepresenteerd op een fraaie USB-stick, waar naast de muziek ook een verzameling foto’s, wallpapers en filmpjes op te vinden is. Het is jammer voor de band dat ik dit niet meereken in mijn eindoordeel, maar dergelijke originaliteit mag niet onvermeld worden.

Uiteindelijk gaat het om de muziek natuurlijk, want ik heb vaak genoeg meegemaakt dat de presentatie uiteindelijk een laagje bladgoud rondom een stuk stront bleek te zijn. Voor For Blood And Vengeance gaat die vlag gelukkig niet op. Ze spelen hardcore uit het boekje. Het is rauw, stoer en wordt gespeeld met passie en enthousiasme. Op instrumentaal vlak zit alles wel snor met strakke riffs en keurige breaks. De vocalen van Dennis Jansen kunnen nog niet helemaal overtuigen. Liever had ik daar net iets meer woede en gif in gehoord. Maar daar is aan te werken en het is allesbehalve slecht. Aan de andere kant zijn de gangvocals wel heel erg aanstekelijk. Ook de productie klinkt wat mat, waardoor niet alle kracht goed naar voren komt.

Desondanks laat For Blood And Vengeance met All Bets Are Off horen dat ze een veelbelovende nieuwkomer zijn. De energie spat van het materiaal af en er is genoeg ruimte om door te groeien. Dankzij de meegeleverde filmpjes is te zien dat ze live al helemaal hun mannetje staan. Dit Almeerse vijftal is een waardevolle aanwinst voor de Nederlandse hardcore-underground. Hier gaan we nog veel van horen.

Tracklist:
1. Detonate
2. L.T.C.B.U.
3. Take A Bullet
4. New Era Of Insanity
5. Not Now, Not Never
6. This Time Around
7. Settle The Score

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 12 april 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Thijs op 13-04-2011 om 14:30u

Opmerkelijke keuze voor de albumtitel, je zou bij een hardcoreband toch op z'n minst verwachten dat zij hun klassiekers kennen.

Reactie van FBAV op 13-04-2011 om 15:25u

Wij kennen onze klassiekers zeker en willen Backfire! niks tekort doen. Het is deels een eerbetoon, deels was het gewoon volgens ons de juiste titel voor deze release...

Reactie van Wietze op 13-04-2011 om 20:24u

Het album is trouwens ook verkrijgbaar via iTunes en volledig te beluisteren op Spotify.