Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Vicious Rumors - Razorback Killers
Jaar van release: 2011
Label: SPV / Steamhammer Records
Vicious Rumors - Razorback Killers
Daar hebben we Vicious Rumors weer. Met wederom een nieuwe zanger. Het begint langzamerhand een traditie te worden dat de Amerikanen om de een of twee platen van zanger wisselen. Ga er maar aanstaan, om zowel de erfenis van Carl Albert eer aan te doen en de verpletterende prestatie van James Rivera op voorganger Warball te doen vergeten. Nee, Brian Allen (ex-Malice en Wild Dogs) had het in de aanloop naar Razorback Killers beslist niet eenvoudig.

Des te verrassender is het dat deze tiende plaat er opnieuw eentje is om de gitaarsnaren bij af te likken. Zo'n ouderwets goede metalplaat in de Shrapneltraditie waar de vonken vanaf vliegen en meer van dat soort clichés. Geoff Thorpe pende samen met zijn regelmatig wisselende line-up een album vol spannende metalsongs die alle gekenmerkt worden door een enorme bevlogenheid. Stilistisch gezien sluit de cd perfect aan op de eerste vier albums van het gezelschap. De spontane en vurige uitvoering van Soldiers Of The Night, de melodie van Digital Dictator en de uitgebalanceerde mix van hard en zacht die we op Vicious Rumors en Welcome To The Ball aantroffen. Uiteraard opgesierd met de vette productie van Warball.

Naast het heerlijke riff- en soleerwerk van Geoff Thorpe en Kyoshi Morgan is ook Allen een absolute smaakmaker. Natuurlijk is hij geen Carl Albert, maar hij heeft wel een strot waar je u tegen zegt. Gevarieerd en krachtig zingt hij zich een weg door zowel het stevige als meer ingetogen materiaal, hoewel de band heel bewust wat minder gas terugneemt dan op vroegere albums het geval was. Dat is niet ten koste gegaan van de melodie, want potverdorie, wat schrijft Vicious Rumors toch verslavende zang- en melodielijnen. Neem alleen al die opener. Murderball is een schoolvoorbeeld van hoe je een plaat opent. Fenomenale solo's, rappe tempo's en ijzersterk zangwerk vormen een heerlijk recept, waarbij alle smaken perfect uitkomen. Die stuwende afsluiter Deal With The Devil met een voor Vicious Rumors-begrippen tamelijk uitgesponnen compositie mag er trouwens ook zijn en vormt een spectaculaire finale van een toch al hele lekkere US metalplaat.

Nee, voor de toekomst van deze band ben ik niet bang. Hoe grillig Thorpe ook soms kan zijn en hoeveel de band ook spiekt in eigen verleden, het gaat gewoon niet vervelen en de muziek steekt bijzonder goed in elkaar. Wanneer je wilt weten hoe echte metal gespeeld dient te worden, dan is Razorback Killers een ideale schijf. Vurig, hard, spetterend en professioneel op band gezet. Deze cd is af.

Tracklist:
1. Murderball
2. Black
3. Razorback Blade
4. Blood Stained Sunday
5. Pearl Of Wisdom
6. All I Want Is You
7. Axe To Grind
8. Let The Garden Burn
9. Rite Of Devastation
10. Deal With The Devil

Score: 87 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 24 maart 2011

Koop dit album in

Meer Vicious Rumors:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Ruud op 24-03-2011 om 12:39u

Stiekem wat dingen gehoord, maar dit is inderdaad een lekkere plaat!

Reactie van pos op 24-03-2011 om 15:34u

Digital Dictator was destijds echt 1 van de eerste echte metalplaten die ik heb aangeschaft. Mooi toch dat de heren pak em beet 25 jaar later nog steeds meetellen. Ik ben benieuwd.

Reactie van Een Metalfan op 26-03-2011 om 12:02u
Score: 90 / 100

Reactie van chris op 26-03-2011 om 17:50u
Score: 80 / 100

vette plaat warball was toch beter.

Reactie van Een Metalfan op 26-03-2011 om 20:35u

vicious rumors komt ook in uelsen
25 km over de grens bij coevorden

Reactie van robin op 27-03-2011 om 11:02u
Score: 90 / 100

geweldige plaat , zal zeer hoog eindigen in mijn jaarlijst!!!!!!

Reactie van rene hendriks op 05-05-2011 om 15:35u
Score: 98 / 100

een van de beste platen tot nu toe van 2011 vicious rumors ga zo door.