Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

BugGirl - Dirt In The Skirt
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
BugGirl - Dirt In The Skirt
BugGirl wordt wel eens de White Stripes van de speedrock genoemd. Nou ja, niet in het algemeen. Dat doe ik nu. Beide bands hebben namelijk alleen broer en zus als muzikanten. Bij BugGirl speelt zus Amber Spence gitaar en is broer Clinton Spence de drummer. Wellicht dat voorstellen niet eens meer nodig is. Vorig jaar brachten ze namelijk de EP Blood, Sweat & Beers uit. De Australiërs zijn sindsdien lekker veel in de clubs over de hele wereld te bewonderen en hebben nu hun eerste album Dirt In The Skirt uit.

Muzikaal gaat men door waar op de EP gestopt werd. De gitaar klinkt wat netter, minder smerig en Amber kan opeens beter spelen. Het luistergenot wordt hiermee bevorderd. Daarom is Dirt In The Skirt van begin tot eind prima luistervoer. De echte rock-'n-rollers met een voorliefde voor AC/DC, Rose Tattoo, Motörhead en Peter Pan Speedrock weten alweer genoeg. Omdat Amber de vocalen voor haar rekening neemt, doet de muziek ook zeker aan Girlschool denken.

Je moet op Dirt In The Skirt niet gaan zoeken naar nieuwe invalshoeken of iets dergelijks, want je hoort precies hetzelfde wat dit soort muziek ons altijd al heeft gegeven. Zonder een ronkende basgitaar, wat op zich niet zo'n gemis is. Maar voor een vol geluid is het misschien toch een tip naar de band toe om eens te denken aan de toevoeging van een basgitarist.

Tracklist:
1. Spread That Eagle
2. Dirt In The Skirt
3. Faster & Faster
4. Hungry As Hell
5. Wasteland
6. Shakin’ Up Saturday
7. Master Of Disaster
8. Fat & Geasy
9. Rock ‘N Roll Ain’t A Crime
10. Rock Your City

Score: 75 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 2 december 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Marco op 02-12-2010 om 23:27u
Score: 1 / 100

godsamme, dit kun je toch niet menen zeker. inferieure meuk, gewoon troep. plaats deze recensie dan niet

Reactie van Old Mhb op 03-12-2010 om 07:56u
Score: 15 / 100

Ik ben fan van PP Speedrock, Rose Tattoo, Motörhead en Girlschool maar dit is idd flauwe kul. Enfin, naar mijn smaak toch.