Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Facebreaker - Infected
Jaar van release: 2010
Label: Cyclone Empire
Facebreaker - Infected
De eerste twee releases van Facebreaker (Bloodred Hell, 2004 en Dead, Rotten And Hungry, 2008) waren ‘wel aardige’ old school Zweedse death metal die het gemiddelde van dit genre niet ontstegen. Echter, met Infected laat Facebreaker horen wel degelijk mee te tellen. De Zweden laten op deze plaat een stukje death metal geweld horen dat bij mij vanaf de eerste keer luisteren meteen goed in de smaak valt.

De variatie in snelheid van de nummers onderling is een aangenaam pluspunt op deze plaat, want Facebreaker houdt van hakken, maar is zeker niet bang om af en toe naar een wat slepend tempo te vertragen. Infected kent een aantal hoogtepunten, zoals het uptempo Torn To Shreds en Bloodshed, het dreigende Into The Pit - dat een erg lekker refrein heeft - en het slotstuk van de plaat Infected (“I’m gonna eat… Your… BRAAAIIINNNN!”).

Qua productie hebben de heren een sprong voorwaarts gedaan, met een redelijk old school geluid dat toch modern klinkt. Het geheel deed mij denken aan de laatste plaat van Malevolent Creation (Invidious Dominion). Of Zanger Roberth Karlsson is een stuk beter gaan zingen sinds de laatste plaat, of de productie is zoveel beter dat de zang nu aangenamer klinkt. Het is een genot om naar de beste man te luisteren en dan voornamelijk de meer verstaanbare en bijna meezingbare stukken.

Prima gitaar- en drumwerk maken het plaatje compleet: uiterst prettige Zweedse death metal die zeker de moeite van de aanschaf waard is. Facebreaker zet zichzelf voorlopig in ieder geval prominent op de death metal kaart met Infected.

Tracklist:
1. Creeping Flesh
2. Cannibalistic
3. Torn To Shreds
4. Epidemic
5. Bloodshed
6. Mankind Under Siege
7. Waiting For The Pain
8. Into The Pit
9. Bloodthirst
10. Reanimating The Dead
11. Infected

Score: 82 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 20 november 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Facebreaker - Infected
Reactie van jt op 03-12-2010 om 21:05u
Score: 85 / 100

lekkere death om naar te luisteren. Doet mij toch echt denken aan slayer's early years. 2011 staan ze op verschillende festivals, heerlijk feeste!!