Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Masterplan - Far From The End Of The World
Jaar van release: 2010
Label: AFM Records
Masterplan - Far From The End Of The World
Op de luistersessie van de nieuwe Masterplan-cd maakte Roland Grapow duidelijk dat het titelnummer Time To Be King de single zou worden. Toch is er gekozen voor een ander nummer. Nu vond ik het titelnummer toch al geen geschikte single-kandidaat en Far From The End Of The World is dat gelukkig wel. De melodieën die in het lekker vlotte nummer voorbij komen, zijn zo pakkend dat ze onverwachts door je hoofd gaan zweven. Zowel de single- als de albumversie staan op het schijfje, met het enige verschil dat de gitaarsolo van de single iets korter is.

Nog een nummer van het nieuwe album dat op de single staat is Lonely Winds Of War. Het is een prachtig luisterliedje in de stijl van Masterplans Soulburn en bevat een stel sterke zanglijnen. Het is aan te raden goed voor dit nummer te gaan zitten. Op beide nummers van de single zingt Jorn Lande de sterren van de hemel. Hij heeft zichzelf overtroffen, dus zijn terugkeer blijkt meer dan een geslaagde zet.

Als voorproefje op het in mei te verschijnen Time To Be King is het zeker aan te raden om deze single te gaan beluisteren. Ik kan nu haast wel met zekerheid zeggen dat het album het niveau van het debuut gaat evenaren. Jammer dat de single zelf geen bonustracks bevat om een eventuele aanschaf echt interessant te maken.

Tracklist:
1. Far From The End Of The World (single-versie)
2. Lonely Winds Of War
3. Far From The End Of The World (album-versie)

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 12 april 2010

Koop dit album in

Meer Masterplan:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van wouter op 12-04-2010 om 11:56u

khoop dat de promo ook bij ons ligt ben erg benieuwd!!! joehoe! uut st wold