Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Nostradameus - Illusion's Parade
Jaar van release: 2009
Label: AFM Records
Nostradameus - Illusion's Parade
Het Zweedse Nostradameus is één van de vele redelijk anonieme bands die ondanks hard werken nooit echt de grote grijze massa zijn ontstegen. In mijn recensie van de in 2007 verschenen voorganger Pathways concludeerde ik al dat de melodieuze power metal met een agressief randje weliswaar leuk klinkt voor een zonnige zomerdag, maar de concurrentie met de grote namen in het genre geen moment aankan. De band heeft zich echter niet laten ontmoedigen en blikte met Illusion’s Parade eind 2009 alweer het zesde album tot op heden in. Aan mij de taak om te horen of de heren progressie hebben geboekt.

Het resultaat blijkt behoorlijk mee te vallen. Hoewel het vrij potsierlijke artwork in eerste instantie nog niet veel goeds doet beloven, schiet Nostradameus voortvarend uit de startblokken met twee prima nummers, Walk Of Pain en The Art Of Deception, die beide gekenmerkt worden door lekker melodieuze, herkenbare refreinen en een strak tempo. Bovendien heeft Nostradameus met zanger Freddy Persson een verdienstelijke zanger in de gelederen. Bij het vorige album viel het me nog niet zo op, maar op Illusion’s Parade doet zijn zang me meerdere malen aan Matt Barlow van Iced Earth denken. Er zijn ergere zangers om mee vergeleken te worden, lijkt mij dan ook.

De productie is stevig en de band lijkt een steeds betere balans te vinden tussen melodieuze en agressievere passages, waardoor Nostradameus op Illusion’s Parade de aandacht van de luisteraar beter weet vast te houden dan op zijn voorganger. Zo wordt een nummer als Eclipse Ov The Suncult gekenmerkt door lekker hakkende, bij vlagen haast thrashy riffs, maar schakelt de band net zo gemakkelijk over naar een melodieus refrein en een mystieke, kalme tussenpassage. Toch toont het ruim tien minuten durende Broken Soul (Virgin Mary) dat epische composities nog iets te veel van het goede zijn voor deze band. Gelukkig sluit de band weer met twee betere nummers af.

Hoewel Nostradameus waarschijnlijk nooit tot de echte toppers in het power metal genre zal behoren, zet de band met dit nieuwe album wel weer duidelijk een stapje in de goede richting. Illusion’s Parade is dan ook een verdienstelijk album dat drie kwartier aan zeer behoorlijke metal bevat.

Tracklist:
1. Walk Of Pain
2. Art Of Decepion
3. The Mariner
4. Nothing
5. Eclipse Ov The Sun Cult
6. Broken Soul (Virgin Mary)
7. Illusion's Parade
8. Armageddon Forever
9. Time For Madness

Score: 78 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 8 april 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]