Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Nostradameus - Pathway
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records
Nostradameus - Pathway
Hoewel de Zweedse power metalband Nostradameus alweer bijna tien jaar bestaat en met Pathway alweer het vijfde album aflevert, is de band nooit echt doorgebroken naar een groot publiek. Door de jaren heen is de sound van de heren steeds iets feller en agressiever geworden, terwijl de melodieuze basis tevens bewaard bleef. Die combinatie maakt Pathway tot een aangenaam album om te luisteren, maar toch vrees ik dat de echte doorbraak ook na dit album nog zal uitblijven.

Daarvoor is één belangrijke reden aan te wijzen: de nummers klinken allemaal wel aardig, maar nergens écht spetterend. De productie is prima, de melodielijnen goed, maar toch grijpt deze band je nergens echt vast. Alleen in de nummers Wall of Anger, P.I.R. en The Untouchables stijgt de band boven zichzelf uit. Dat alles maakt van Pathway weliswaar een prima in het gehoor liggend album, dat ook geen enkel slecht nummer bevat (zelfs de – cliché getitelde – ballad Not Only Women Bleed is best aardig dankzij de krachtige zang), maar daar blijft het ook een beetje bij.

Voor een mooie zomerdag is dit een goed album om te draaien, maar de concurrentie met de grote jongens in het power metal-genre kan Nostradameus geen moment aan. Die-hard power metal-fanaten mogen vijf tot tien punten bij het onderstaande eindcijfer optellen.

Tracklist:
1. Welcome To Living
2. Wall Of Anger
3. Until The End
4. Demon Voices
5. MDCC a.d. pt. 1
6. MDCC a.d. pt. II
7. P.I.R.
8. No Trace Of Madness
9. Not Only Women Bleed
10.Death By My Side
11.The Untouchables

Score: 73 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 2 april 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]