Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Neal Morse - So Many Roads
Jaar van release: 2010
Label: InsideOut Music
Neal Morse - So Many Roads
Hoewel de breuk tussen Neal Morse en Spock’s Beard veel progrock-fans in 2002 slapeloze nachten bezorgde, kunnen we 8 jaar later stellen dat we er absoluut niet op achteruit zijn gegaan. Hoewel Spock’s Beard in mijn ogen nooit meer het niveau van albums als V en Snow heeft gehaald, levert de band nog steeds prima albums af. En Neal Morse? Die levert na zijn bekering tot het christendom het ene na het andere meesterwerk af. Van zijn hand verschenen sinds de breuk met Spock’s Beard alweer vijf sublieme solo-albums. Hoewel er al enkele eerdere live-registraties verschenen, verschijnt met So Many Roads wederom een nieuw live-album, dat verspreid over 3 cd’s een indrukwekkende 3 ½ uur klokt.

Gelukkig is So Many Roads is absoluut niet een standaard live-album. Sterker nog: het is een memorabel document geworden dat zelfs voor de fans van Morse meer dan genoeg te ontdekken laat. Wat te denken van het sublieme Author Of Confusion / I’m The Guy, waarin het Spock’s Beard-nummer I’m The Guy (van het Snow-album) op een prachtige manier wordt ingebouwd in het Morse-nummer Author Of Confusion? Of de ruim dertig minuten durende medleys van de albums Question Mark en Testimony? Het zijn nummers waarin Morse bij uitstek zijn enorme klasse etaleert. Het is echter niet alleen Morse zelf die zijn talent laat horen. Minstens zo veel respect verdient de volledig Nederlandse begeleidingsband, die laat horen het materiaal tot in de kleinste details te beheersen, zodanig dat zij er zelfs een eigen draai aan kan geven. Grote klasse!

De songkeuze is buitengewoon indrukwekkend, waardoor het album onlangs zijn avondvullende speelduur geen seconde verveelt. Er wordt geopend met de Spock’s Beard-klassieker At The End Of The Day. Het voelt als een warme douche, zeker in vergelijking met de live-uitvoering van het Spock’s Beard-album Gluttons For Punishment, waar nieuwe zanger Nick d’Virgilio duidelijk tekort schoot. Met Walking On The Wind wordt zelfs teruggegrepen naar het in 1996 verschenen Beware Of Darkness. Verrassend is het korte That Crutch, een nummer van het folk-album Songs From The Highway, dat uitnodigt om ook de andere kant van Morse te ontdekken. Daarnaast wordt ook materiaal gespeeld van de supergroep Transatlantic. Met name de adembenemend mooie uitvoering van We All Need Some Light weet diep te ontroeren.

Ik kom simpelweg superlatieven tekort om So Many Roads recht te doen. De klasse, het spelplezier en de emotie spatten van dit album af, Morse bewijst nog altijd op eenzame hoogte te staan als zanger en de setlist is fantastisch. Bovendien valt aan de euforische publieksreacties duidelijk te horen dat dit een magische reeks optredens was. Het is dat we geen cijfers geven aan live-albums, maar anders scoorde So Many Roads met gemak 95 uit 100. Kortom: verplichte aanschaf voor iedere progrock-fanaat, maar eigenlijk gewoon voor iedereen die van goede muziek houdt!

Tracklist:

Disc 1:

1.At The End Of The Day
2.Leviathan
3.The Way Home
4.Author Of Confusion / I'm The Guy
5.That Crutch
6.We All Need Some Light
7.Lifeline

Disc 2:

8.Question Mark Medley
9.Help Me
10.Testimedley

Disc 3:

11. Walking On The Wind
12.So Many Roads
13.Stranger / Bridge Across Forever

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 1 april 2010

Meer Neal Morse:

Neal Morse - So Many Roads
Reactie van Een Metalfan op 02-04-2010 om 23:39u

potverdikkeme! ik wist niet dat deze eraan kwam. maar dit klinkt goed.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.