Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-06-2021

Inhume - Moulding The Deformed
Jaar van release: 2010
Label: War Anthem Records
Inhume - Moulding The Deformed
Moulding The Deformed is alweer het vierde wapenfeit van de Nederlandse band Inhume. En hij klinkt ook weer onmiskenbaar als een Inhume-product. Zeer lage grunts die klinken alsof de zanger in zijn bierblikje staat te boeren, gecombineerd met een zeer hoog krijsende zanger, die helaas veel te zacht staat op deze plaat.

De productie is sowieso een beetje een probleem. De drums staan niet echt hard in de mix, waardoor het geheel een stuurloos gevoel krijgt. De gitaren klinken een beetje als een brij en missen een scherp randje. De lage grunts staan erg hard in de mix, en juist omdat dit één van de meest opvallende dingen is van deze band, wordt je aandacht automatisch naar de zang getrokken. De broodnodige variatie mist echter, wat op de voorgangers In For The Kill en Chaos Dissection Order veel beter was.

Is dit alles een groot probleem voor Inhume-fans? Ik denk het niet. De band grind er lustig op los en de nummers zijn solide, zoals men dat van Inhume gewend is. Ieder nummer overtuigt qua compositie. Er is overduidelijk veel aandacht gestoken in het neerzetten van een fatsoenlijke structuur; ieder nummer heeft een kop en een staart, pakkende riffs en prima zanglijnen. Er zijn wat mij betreft geen dieptepunten op de plaat, maar echte hoogtepunten kon ik ook niet ontdekken, of het moet Cure For Life zijn, wat een uitermate lekker begin heeft.

Al met al een goede plaat, waar veel meer in had gezeten als de productie wat meer venijn had gehad.

Tracklist:
1. Deadbeat
2. Pandemic
3. Virus
4. Cure For Life
5. Compulsory Infected
6. Wretched Worm
7. Cadaverous Abortion
8. Zombie Grinder
9. Prophet
10. Moulding The Deformed
11. Phobia
12. Premeditated
13. Sea Of Limbs
14. Violent Overkill

Score: 75 / 100

Reviewer: Tatzel
Toegevoegd: 1 maart 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 04-03-2010 om 14:10u

Ik snap jullie niet. Er verschijnen hier reviews van platen die halverwege 2009 uit zijn gekomen, en nu knal je een review online van een plaat die pas volgende week uitkomt?????