Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Shortie - Worthless Smiles
Jaar van release: 2003
Label: Earache Records
Shortie - Worthless Smiles
Shortie ("what's in a name" schreef een bekende toneelschrijver honderden jaren geleden) presenteert met gepaste trots hun debuutcd voor het (extreme) metallabel Earache. Deze band is al vrij bekend door optredens met The Deftones en Papa roach. Momenteel zijn ze aan het touren met Slayer en Queens of the stone age. Niet slecht dus voor een beginnende groep.

De band speelt emo-core met rock en pop invloeden. Emo-core is een genre dat ik persoonlijk wel goed kan verdragen. In de hardcorescène wordt soms neer gekeken op deze muziek omdat het zo rustig is en braafjes is. Persoonlijk zal me dat worst wezen. Deze band laat gewoon 9 knappe en erg catchy nummers op deze cd horen, en de afsluiter is een knappe cover van Portishead. Ik moet zeggen dat alle nummers hitsingles konden zijn. De refreinen blijven na de eerste luisterbeurt al in je hoofd hangen. De zanger van deze band (Alan) heeft een erg melodieus en prettig in het gehoor liggend stemgeluid. De enigste kritiek die ik kan geven op dit goed klinkend album, is dat de nummers onderling sterk op elkaar trekken. Dit komt mijns inziens door de stemkleur van de zanger.

Liefhebbers van melodieuze punk, rockliefhebbers en hardcoregasten die houden van emotie (ben er wel zeker van dat dit live veel harder klinkt) hebben hier leuk cd'tje aan. Met de juiste ondersteuning (en dat ziet er wel zo naar uit) kan deze band alleen maar aan bekendheid winnen. Op de Ozzfest DVD vind je trouwens het nummer "5 seconds"terug. Check this out!

Tracklist:
1. 5 Seconds
2. Kill the world
3. Waiting
4. Reaction time
5. The one
6. Some times
7. Open season
8. David Bowie
9. Getting over you
10. Sour times

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 april 2003

Koop dit album in

Meer Shortie:

[ Terug naar de Album Reviews ]