Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Arsis - Starve For The Devil
Jaar van release: 2010
Label: Nuclear Blast Records
Arsis - Starve For The Devil
Het gaat weer de goede kant op met James Malone. Nu het brein achter Arsis zijn persoonlijke penaries in controleerbare banen heeft geleid en de draad van het touren weer heeft opgepakt, wordt het jaar 2010, als het Malone ligt, het jaar van Arsis en is een nieuwe cd uiteraard de kers op deze mooie taart. Nouja, de taart moet zich natuurlijk nog gaan bewijzen, want 2010 is nog maar één maand jong, de kers is echter een voldongen feit. Samen met op de drumkruk teruggekeerde Mike van Dyne maakt de frontman met Starve for the Devil dè Arsis-cd die hij, naar eigen zeggen, altijd al heeft willen maken...

Leuk voor Jim dat hij weer back on track is, de muziek was op de donkere voorganger We are the Nightmare, mijns inziens, stukken interessanter. Na een plaat vol persoonlijke frustraties en depressies komt Arsis nu met een light versie ervan, vol vlotte doch weinig boeiende riffs en tenenkrommende tekststukken als "In the name of satan we are forced to rock". Humor is duidelijk back in town, er moet weer gelachen kunnen worden, want serieus is dit natuurlijk niet bedoeld. Niet alleen is dit een enorm contrast met de vorige cd, vooral qua geluid is Starve for the Devil veel makker en is het gebrek aan venijn echt een gemis. Op de voorganger klonk de band pissed en gehaaid en ondanks de catchy riffs toch rauw en agressief. De nieuwe cd ruikt haast naar Ajax lentebloemenfris. Snelheid en goed technisch spel zijn weer present, maar de cd klinkt vlak en mist de diepgang. De nummers vliegen voorbij, toch wordt Starve For the Devil op den duur eentonig wegens gebrek aan variatie. Zonde, want met de skills die Arsis op zak heeft kun je zoveel uiteenlopende kanten op.

Niet alles is overigens rozengeur en maneschijn op Starve for the Devil. Wie de tekst van bijvoorbeeld Beyond Forlorn leest, kan niet anders concluderen dat de duistere en serieuze kant van Arsis nog altijd overeind staat. Echter komt deze op de nieuwe cd nauwelijks uit de verf.

Tracklist:
1. Forced to Rock
2. A March for the Sick
3. From Soulless to Shattered (Art in Dying)
4. Beyond Forlorn
5. The Ten of Swords
6. Closer to Cold
7. Sick Perfection
8. Half Past Corpse O'Clock
9. Escape Artist
10. Sable Rising

Score: 68 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 28 januari 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Arsis - Starve For The Devil
Reactie van vinegar op 28-01-2010 om 14:51u
Score: 68 / 100

Beetje krom geformuleerd hier en daar, maar ik ben het 100% met je mening eens. Jammere move van deze ooit veelbelovende band!

Arsis - Starve For The Devil
Reactie van iron_dennis op 29-01-2010 om 00:47u
Score: 55 / 100

Ik vind het ook maar slapjes klinken. Die debuut cd word nooit meer overtroffen!

Arsis - Starve For The Devil
Reactie van Metalhead99 op 01-02-2010 om 11:31u
Score: 60 / 100

Inderdaad niet bepaald een hoogvlieger, erg jammer.

Arsis - Starve For The Devil
Reactie van Erik op 01-02-2010 om 17:32u
Score: 55 / 100

Zware tegenvaller! We Are The Nightmare was stukken beter!

Arsis - Starve For The Devil
Reactie van Soulcollector op 15-02-2010 om 16:28u
Score: 4 / 100

Globaal kun je de fans in twee kampen verdelen: degene die het eerste album nog steeds als de ultieme Arsis cd zien en degene die de latere albums en vooral We are the nightmare hun hoogtepunt vonden. Ik behoor tot die laatste categorie en daarom is dit album een zware tegenvaller. Ik had liever een vervolg op hun vorige cd gezien, maar in plaats daarvan komen ze met iets wat Arch Enemy al jaren geleden deed. De terugkerende Mike van Dyne is een solide drummer en past goed bij deze nieuwe stijl, maar was voor mij juist een reden waarom ik uiteindelijk op hun debuut uitgekeken raakte. Hij is simpelweg niet zo divers als Cesca en daarom vind ik zijn bejubelde terugkeer eigenlijk maar onbegrijpelijk. Maargoed, het andere kamp zal het allemaal wel prima vinden.