Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

The 11th Hour - Burden Of Grief
Jaar van release: 2009
Label: Napalm Records
The 11th Hour - Burden Of Grief
Terwijl velen rouwen om het heengaan van neerlands trots Gorefest, heeft duizendpoot Ed Warby zich alweer gestort op een nieuwe band. Zijn lang gekoesterde wens om doom metal te maken is met The 11th Hour uitgekomen. Alle muziek heeft hij zelf geschreven en ingespeeld. Samen met Rogga Johansson (Paganizer, Edge Of Sanity, Demiurg) zijn de teksten geschreven en beiden hebben de helft ingezongen.

Burden Of Grief beeldt het verhaal uit van een terminaal zieke man wiens longen zijn weggevreten (misschien door sigarettenteer? Die indruk wekt One Last Smoke in ieder geval). Het concept neemt ons mee van het ziekenbed, naar het overlijden en het leven na de dood. Je leven flitst aan je ogen voorbij, en terwijl je terugkijkt naar alle goede dingen, knaagt je geweten aan alle herinneringen vervuld van slechte daden.

Ondanks alle typische elementen (het is doom metal, dus je ontkomt niet aan de trage, zware riffs en neerslachtige sfeer) is The 11th Hour er aardig in geslaagd een eigen gezicht te creëren. Ed’s stem draagt daar sterk aan bij. Hoewel ik hem geen beste zanger vind, maar dat hou ik op persoonlijke smaak. Doe mij dan maar de fraaie pianopartijen die een sfeer opwekken die ik zelf aantref bij horrorfilms uit de jaren ’30. De symfonische elementen wekken de indruk dat het Nederlands-Zweeds gezelschap graag naar gothic luistert.

Er zijn natuurlijk ook wel puntjes van kritiek. Burden Of Grief is geen schijfje dat maanden in je cd-speler zal bivakkeren. De songs zijn daar in mijn ogen niet uitdagend en gevarieerd genoeg voor, daarbij vind ik het vocaal geen sterke plaat. Er zullen genoeg mensen hun weg naar deze band vinden. Het is voor twee death metalveteranen een nieuwe start. Waarschijnlijk zal een vervolg de nodige progressie tonen.

Tracklist:
1. One Last Smoke
2. In The Silent Grave
3. Origins Of Mourning
4. Weep For Me
5. Atonement
6. Longing For obliveon

Score: 72 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 20 oktober 2009

The 11th Hour - Burden Of Grief
Reactie van Marcel H. op 20-10-2009 om 23:47u
Score: 80 / 100

[quote]Burden Of Grief is geen schijfje dat maanden in je cd-speler zal bivakkeren. De songs zijn daar in mijn ogen niet uitdagend en gevarieerd genoeg voor, daarbij vind ik het vocaal geen sterke plaat.[/quote]

Kan me in deze uitsrpaak dus totaal niet vinden. Ik ben ervan overtuigd dat deze plaat dus wel maanden in mijn cd-speler zal bivakkeren. De songs zijn meer dan gevarieerd genoeg, als je het mij vraagt. En vocaal vind ik het ook een sterke plaat, maar ik denk wel dat Ed's fragiele vocalen je wel moeten liggen.

The 11th Hour - Burden Of Grief
Reactie van Jeffrey op 21-10-2009 om 01:00u

Weinig boeiends dit. Zonde want capaciteit heeft die wel.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.