Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Dismember - Under Blood Red Skies (dvd)
Jaar van release: 2009
Label: Regain Records
Dismember - Under Blood Red Skies (dvd)
De fabriek van Dismember blijft lekker draaien. Vorig jaar een cd en een 20-jarig jubileum, dit jaar maar weer eens een dvd, er is sinds de vorige dvd-release in 2004 weer genoeg beeldmateriaal om de kijker aan de buis te kluisteren. Nouja, kluisteren is wellicht wat overdreven. Met één oog op de buis (vooral tijdens de Zweeds gesproken stukken die wel een Engelse ondertiteling genieten) is Under Blood Red Skies prima te volgen. Het is geen zware kost, gewoon wat gemoedelijke blabla, een beetje ongein en een live-show.

Twee dvd's dus. 'This disc' bevat de registratie van de show op Party San. Een aardig optreden, typerend voor Dismember. Geen gekke dingen, gewoon een goed lopende show, een leuke set en een semi-enthousiast publiek. Iedereen die Dismember heeft gezien zal dit beeld herkennen. Ietwat stoffige muzikanten, spikes en de pens van Matti Kärki op het podium, het rauwe, herkenbare Dismembergeluid en de bangende frontlinies. Een ieder die Dismember niet eerder gezien heeft, weet nu wat er verwacht kan worden. Ik denk ook niet dat dit beeld ooit zal veranderen.

'That disc' is interessanter van stof, tenminste, voor diegenen die een kijkje in het tour- en podiumleven van een dis-member willen nemen. Echt schrikbarende dingen komen niet aan bod (waarschijnlijk omdat ze simpelweg niet bestaan), wel praat de band (in de recente line-up, uiteraard) over zaken als backstage feesten, het podiumgeluid, touren, vrienden, fans, pech... kortom, onderwerpen waar een frequent tourende band waarschijnlijk niet over uitgepraat raakt. Al is het boekje van Dismember nauwelijks schokkend. Her en der enigszins grappig, voor de rest logisch, muzikaal toegewijd en vriendschappelijk. Aangevuld met landmarks, headbangspots en toelichtingen die niet al te diep gaan. Doorsnee bandpraat, maar geen grootspraak of coole, aangedikte anekdotes. Dismember blijft gedurende de documentaire gewoon Dismember. Niets meer of minder.

This disc:

Live at the Party San festival 2008
1. Stillborn Ways
2. Death Conquers All
3. Skinfather
4. Dark Depths
5. Life - Another Shape Of Sorrow
6. Forged With Hate
7. Under A Blood Red Sky
8. Override Of The Overture
9. Soons To Be Dead
10. Bleed For Me
11. And So Is Life
12. Dismembered
13. Skin Her Alive
14. Sickening Art
15. In Death's Sleep

That Disc:

Death Metal And More Mental Illness (documentary)

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 20 september 2009

Koop dit album in

Meer Dismember:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Dismember - Under Blood Red Skies (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 20-09-2009 om 17:33u

he leuk ik wist niet dat dismember me een dvd kwam.

Dismember - Under Blood Red Skies (dvd)
Reactie van iron_dennis op 21-09-2009 om 09:42u
Score: 85 / 100

Leuke DVD. Beter dan de eerste van een paar jaar geleden. Ook leuk dat er een stukje van het optreden in Dynamo tijdens de Masters Of Death tour op staat.