Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Moker - Total Domination
Jaar van release: 2009
Label: Shiver Records
Moker - Total Domination
Moker strikes back! Na de muzikale translatie van pijn vond men het tijd om weer een stapje omhoog te doen en gaat Moker nu voor totale dominatie. Een totale dominatie van de vrouw, lijkt het wel, want op het nieuwe album Total Domination zijn vrouwen het absolute mikpunt van geweld.

De dames hebben het maar zwaar. Visueel, tekstueel en muzikaal opgejaagd, vernederd en aan stukken gescheurd. Moker laat er geen gras over groeien en ook het veelvuldige schreeuwen en smeken tijdens en tussen de nummers door suggereert dat het vrouwenvolk het niet mals heeft.

Buiten dat is daar ook nog muziek, een ontzettend brute muur van lomp gebulder waar niet omheen of overheen te klimmen valt. Moker blijft mokeren. De toon was met Translating The Pain al gezet, nu werkt de band deze steeds verder uit. De nummers zijn nog wreder, de productie is nog zwaarder en de strot is nog diverser en dieper. Moker gaat duidelijk voor de hardste stompslagen. Geluidsmatig gaat Total Domination soms bijna richting de US-slamdeath on speed, terwijl de aanzienlijk tragere Reminiscence Of A Psychopath en het titelnummer de schedelpan onverstoorbaar verpulveren. Traditiegetrouw heeft de hekkensluiter een afwijkend karakter en zo toont Page VS Life zich ten opzichte van de overwegend logge nummers plots heel wendbaar, melodieus en verrassend.

Log wil in deze overigens niet zegen dat Total Domination aan de monotoonheid ten prooi is gevallen. Dit album mag zich, naast sterk geproduceerd, uitermate onderhoudend noemen en biedt de luisteraar genoeg aanknopingspunten voor een luisterbeurtje meer.

Tracklist:
1. Paranoid Delusions
2. As I Stalk My Prey
3. Victim Of Abduction Bound By Chains
4. Reminiscence Of A Psychopath
5. Manual Strangulation
6. Please Don't Kill Me
7. Total Domination
8. The Need For Vengeance
9. The Scalpel’s Lore
10. Weak As Piss
11. Bodybagged
12. Page VS Life

Score: 86 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 27 juni 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Moker - Total Domination
Reactie van Jordan op 27-06-2009 om 23:35u
Score: 85 / 100

Zeer gave band heb ze onlangs nog gezien. Khad toen ook maar gelijk deze cd gekocht. Zekers een aanrader.