Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Machine Head - Hellalive
Jaar van release: 2003
Label: Roadrunner Records
Machine Head - Hellalive
M'n brievenbus was vervaarlijk aan het rommelen, een week geleden. Heeft een of andere terroristische organisatie het misschien op mij gemunt? De angst bekroop me, zette zich vast op mijn rug (ik dacht dat het in het beste geval een op hol geslagen vibrator was). Mijn vrees en afkeer transformeerden echter al gauw in vreugde en opwinding ,en nee, niet omdat ik een vibrator had gekregen, maar wel omdat de nieuwe Machine Head in m'n bus lag. Nu, het is niet echt een nieuw album, wel hun langverwachtte live-schijf.

Wie Machine Head na "Supercharger" live zag, zal de track-list niet heel verrassend vinden (maar is dat niet zo met de meeste live-albums?), wat de pret echter niet mag bederven, aangezien ze een goed overzicht geven van wat de band al zo'n kleine tien jaar te bieden heeft: gevarieerde metal die overloopt van inzet en passie.

Opener "bulldozer" brengt onmiddellijk herinneringen terug : een gezellige decemberavond in Hof Ter Lo met the Head als gastheren. Strak, heavy en loodzwaar, zo klonk het toen, en zo klinkt het nu, mede dankzij de "strakker dan latex-string van een fetisjist" productie. Zoals gezegd volgt er daarna een overzicht van hun hele carrière (het album had even goed "the best of" kunnen heten"). Fans kunnen nu ook thuis of in de auto genieten van prima live-uitvoeringen van o.a. "Take My Scars", "Davidian", "From This Day" en "American High" (met een knipoog naar de alternative band Gorillaz).

Wat valt er meer te zeggen over deze schijf? Oh ja, twee nummers werden eerder opgenomen, namelijk "The Burning red" (nog maar eens bewijzend wat een schitterende song dit is) en het moddervette "None But My own"...buiten dat, een ietwat voorspelbare maar daarom niet minder lekkere schijf en verplichte kost voor elke Machine Head-fan lijkt me.

Tracklist:
1. Bulldozer
2. The Blood, The Sweat, The Tears
3. Ten Ton Hammer
4. Old
5. Crashing Around You
6. Take My Scars
7. I'm Your God Now
8. None But My Own
9. From This Day
10. American High
11. Nothing Left
12. The Burning Red
13. Davidian
14. Supercharger

Score: 88 / 100

Reviewer: Triad
Toegevoegd: 5 maart 2003

Koop dit album in

Meer Machine Head:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Machine Head - Hellalive
Reactie van Een_Metalfan op 06-03-2003 om 12:50u

Je vraagt je af: Waar zijn de covers die ze live altijd wél spelen?

Machine Head - Hellalive
Reactie van Rammsteiner op 10-03-2003 om 16:40u
Score: 80 / 100

Die covers staan wel op de bootleg van machine head live at waldrock Vind ik persoonlijk een betere live cd! Maar ieder zn eigen smaak natuurlijk! Groetjes!

Machine Head - Hellalive
Reactie van rebel4life op 03-07-2003 om 11:58u
Score: 88 / 100

gewoon een retegoeie liveplaat! ik ben nu 3x bij een machine headconcert geweest en als ik die plaat luister is het alsof ik weer in een kolkende zaal in de pit sta. gewoonweg klasse!!

Machine Head - Hellalive
Reactie van Zvenix op 22-03-2005 om 22:17u
Score: 100 / 100

Gwoon in 1 woord GEWELDIG!! echt, wat een prachtplaat is dat, heeel perfect :)

Machine Head - Hellalive
Reactie van torre op 28-11-2005 om 15:26u

je vraagt je af, waar is block