Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Sear Bliss - Glory And Perdition (re-release)
Jaar van release: 2009
Label: Vic Records
Sear Bliss - Glory And Perdition (re-release)
Toen ik deze release uit het pakketje haalde, dacht ik even dat Sear Bliss nu alweer een nieuwe cd heeft uitgebracht. Helaas, dat is dus niet het geval. Het betreft hier een re-release van het vijfde album. De cd die vóór het laatste meesterwerk The Arcane Odyssey verscheen dus. De cd werd destijds door Red Stream uitgebracht en volgens mij is die versie nog altijd leverbaar. De exacte reden voor deze heruitgave is mij niet helemaal duidelijk, maar het zou kunnen zijn dat de distributie van Red Stream niet alle Europese landen bereikte.

Erg is het niet, want Glory And Perdition is net zo sterk als de opvolger. Dat betekent dat we spannende symfonische black metal met zowel ballen als blazers voor de kiezen krijgen. De productie is uitstekend, maar toch weer niet te netjes, vooral waar het de basis van de nummers betreft. De arrangementen en blaasinstrumenten knallen er echter wel met epische galm overheen. Meesterlijke composities als Two Worlds Collide en het prachtige Shores Of Death bewijzen weer eens dat Sear Bliss tot één van de meest vindingrijke bands behoort in het genre. De gure riffs en de schitterende melodielijnen zijn niet van deze wereld en het grauwe zangwerk van Andras Nagy gaat door merg en been. Alsof die ravenzang nog niet genoeg is, duikt ook Mayhem zanger Attilla een aantal keren op om de toch al niet misselijke nummers van een lekker schizofrene lading te voorzien.

Dit is een prachtplaat en ook een aantal jaren na de oorspronkelijke release een dikke aanrader voor de liefhebbers van vooruitstrevende black metal. Het blijft knap dat de heren de blaasinstrumenten op zo'n interessante wijze in het totaalgeluid verwerken. De strijdlustige tonen voegen echt wat toe en het blijft niet slechts bij een matig uitgevoerde gimmick. Hier zijn topmuzikanten aan het werk die toch in geen enkel geval hun rauwe randjes hebben verloren. Verplichte aanschaf en dat geldt overigens ook voor de overige cd's van deze Hongaren.

Tracklist
1. Birth Of Eternity
2. Reverie
3. Night Journey
4. Glory To Perdition
5. Two Worlds Collide
6. Ode To A Dying Star
7. Shores Of Death
8. Dreams Spectre
9. Blood Serenade
10. Lacus Somniorum

Score: 86 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 19 april 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sear Bliss - Glory And Perdition (re-release)
Reactie van Melancholio op 22-04-2009 om 13:51u
Score: 70 / 100

Zeker niet slecht, maar ik blijf het toch meer voor hun Phantoms hebben. Geniaal in z'n eenvoud is die plaat. Slepende (zelfs snel) metal met lange gitaarsolo's, 't luisterplezier kan niet op....