Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Jorn Lande - Live In America (DVD)
Jaar van release: 2009
Label: Frontiers Records
Jorn Lande - Live In America (DVD)
In 2007 werden we al blij verrast met een dubbele live cd van deze grootheid. Jorns eerste bezoek aan de USA was meteen als headliner van het Progpower Festival in Atlanta, een veelzeggende naam, maar blijkbaar (en hoorbaar) dat jaar niet zo daverend bezocht, of het moest zijn dat Amerika niet in de gaten had wie Jorn Lande helemaal is. Hoe dan ook was de vertoonde set van hoge kwaliteit.

Nu is er dan de al eerder aangekondigde DVD van datzelfde festival. De tracklist is geen verrassing meer want die is gelijk aan die van de cd, behalve dan de studiotracks die aan de cd waren toegevoegd. Misschien dat er op de officiële release van de DVD extra's op worden gezet, maar de promo die ik mocht ontvangen is wat dat betreft basic. Het camerawerk vlakbij de bühne is van een uitstekende kwaliteit. Dat kan ik niet zeggen van de (gelukkig weinig) zwart-wit afstandshots, die niet scherp zijn en afleiden van wat er op de bühne gebeurt.

Het optreden zelf mag er zijn. Muzikaal gezien klopt alles, maar ik mis een beetje het enthousiasme op het podium. Dat verschijnt pas bij de Whitesnake medley, waar Jorn eindelijk zijn zonnebril afzet (en die zonnebril vind ik wel een minpunt in zijn presentatie) en zijn collega's de klaarblijkelijke schroom vaarwel lijken te zeggen. Here I Go Again vind ik muzikaal niet zo geslaagd maar de rest van het Whitesnake-spul is prima te verhapstukken, evenals de Dio-cover Straight Through The Heart

Het moge duidelijk zijn dat de rock- en metalscene nog lang niet van meneer Lande af is. En dat is maar goed ook, zeker als hij er in slaagt zijn oudere compositieniveau te benaderen; het laatste studioalbum was geen doorslaand succes...dat is deze DVD overduidelijk wél, al was het plezieriger geweest om een Jorn Lande te zien die echte interactie met zijn publiek heeft.

Tracklist:
1. We Brought The Angels Down
2. Blacksong
3. Duke of Love
4. Are You Ready
5. Cold Sweat
6. Drum Solo
7. Out To Every Nation
8. Guitar Solo
9. Straight Through The Heart
10. Godless And Wicked
11. Soulburn
12. Devilbird
13. Perfect Strangers
14. Gonna Find The Sun
15. Come On/Sweet Talker/Crying In The Rain/Here I Go Again/Give Me All Your Love (Whitesnake medley)

Score: 80 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 1 maart 2009

Koop dit album in

Meer Jorn Lande:

[ Terug naar de Album Reviews ]