Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

3rd Machine - Urban Madness
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
3rd Machine - Urban Madness
Al bijna twintig jaar zoeken de bandleden van 3rd Machine de grenzen op van verschillende subgenres. Jezelf muzikaal heruitvinden schijnt dat te heten. Niks mis mee natuurlijk. Zo kan je de boel lekker levendig houden en heb je de nodige ervaring om iets moois voor elkaar te krijgen. In deze formatie is Urban Madness de tweede demo waarmee de band een industriële revolutie lijkt te ontketenen.

Want allejezus wat klinkt deze demo toch vet. Het klinkt als een mix van Fear Factory en Artifact. Veelal in een laag, stampend en zwaar tempo, dat wordt ondersteund door geweldige ritmes. Zanger John Ruiter lijkt wel de vocale schaduw van Burton C. Bell uit de tijden van Demanufacture. Over de tracks hangt een hele zware sinistere sfeer die de nummers echt verbeteren. Geniaal is wellicht nog een te groot woord, maar het is wel heel erg goed.

Het grote minpunt aan deze demo is dat het maar een demo is. Dus gewoon veel te kort. Ik hoop dat ze binnenkort eens na gaan denken over een full-length album. Als ze het hoge niveau van deze demo vol weten te houden, dan voorspel ik een hoog cijfer.

Tracklist:
1. Urban Madness
2. 3rd Machine
3. Core Of The Machine

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 14 februari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Bryan - INIURIA op 14-02-2009 om 21:32u
Score: 8 / 100

Vet! Nog aardige lui ook. Kortom: mooi dat 't zo kan hehe.