Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

various - Warmth In The Wilderness volume 2
Jaar van release: 2003
Label: Lion Music
Jason Becker was ooit een geniaal en inventief gitarist. Waarom zeg ik ‘ooit’? Omdat deze man spijtig genoeg lijdt aan de ongeneselijke spierziekte ALS. Zo’n ziekte kost handen vol met geld en daarom komt deze tweede tribute cd voor hem en zijn familie uit. De opbrengst gaat dan ook integraal naar Jason Becker en zijn familie.

Maar voor diegene die hem niet kennen zal ik hem nog eventjes voorstellen. Hij vulde Marty Friedman aan in het legendarische ‘schredfest’ project Cacophony. Daarna volgde hij Steve Vai op in de David Lee Roth band (hij speelt mee op het ‘A little ain’t enough’ album). Daarna bracht hij ook nog een aantal solo-albums uit.

Wat staat er dan op deze dubbel cd? Wel, er staan 27 (veelal) instrumentale gitaarnummers op, gespeeld door bekende en minder bekende gitaristen. Sommige coveren een Jason Becker nummer, sommige een Cacophony nummer, en andere spelen een eigen nummer. Kortom er staat van alles op deze twee uur durende dubbel cd.

Ik zal de leukste tracks eens overlopen. Lars Eric Mattson speelt een eigen emotioneel nummer. Deze bekende gitarist en medewerker van Lion music was tevens de samensteller en de producer van deze cd. ‘Feathers’ is een nieuw (of toch totaal onbekend) prachtig nummer van Steve Vai. Terry Syrek vertolkt een Jason Becker nummer en doet dit op een prachtige wijze. Randy Coven laat horen wat hij allemaal kan met een basgitaar in het nummer ‘Poem’. Mistheria and friends laten een heerlijke jam horen en Mario Parga sluit deze eerste cd af met een prachtig en slepend gevoelig lied.

Persoonlijk prefereer ik de eerste cd maar de tweede heeft toch ook wel wat in huis. Slav Simenic laat horen hoe briljant het nummer ‘Speed metal symphony’ van Cacophony weeral was. Rick Brannon en Dean Lopes verassen met het toffe ‘Frankenfingers’. En deze cd word afgesloten met de David lee Roth cover van ‘Lady luck’ door de groep Edge of time. Tof om dat nummer nog eens te horen!

Kortom twee interessante cd’s voor de prijs van 1. Er staan geen slechte nummers op deze cd’s alhoewel er toch overduidelijk uitschieters zijn. Elke gitaarfreak zal hier van kunnen smullen. En wie deze dubbelaar koopt steunt ook nog eens een goed doel. Kortom; kopen!

CD 1
1. Tommy Denander & Friends - Desert Island
2. Lars Eric Mattson - Colors
3. Steve Vai - Feathers
4. Terry Syrek - Temple Of The Absurd
5. Marty Friedman - The Brightest Star Of All
6. David Valdez - Temple In The Cellar
7. Randy Coven - Poem
8. Milan Polak - Utopia
9. Carlos Creator - Dialogues At The Moon
10. Mistheria - When you Wish Upon A Star (A Jam For Jason)
11. J.K. Northrup - I.M.N.U.
12. Stephen Ross - Perpetual Burn
13. Steve Booke - Life Afterlife
14. Mario Parga -

CD 2
1. Daniele Liverani - Meteor
2. Rypdak & Tekro - Windcrystal
3. Slav Simanic - Speed Metal Symphony
4. Max Arminchiardi - Serrana
5. Ray De Tone - Images
6. Keith LuBrant & Bernie Lambert - Party Favors
7. Rick Brannon & Dean Lopes - Frankenfingers
8. Scott Hughes - Jewel
9. Rusty Cooley - Peace Of Mind part 1
10. Chris Hatting - Angel Eyes
11. Joseph Anastacio - The End of The Beginning
12. Joe Becker - Warmth In The Wilderness
13. Edge Of Time - Lady Luck

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 20 februari 2003

[ Terug naar de Album Reviews ]