Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-11-2020

Wednesday 13 - F**ck It We'll Do It Live (cd/dvd)
Jaar van release: 2008
Label: Demolition Records
Wednesday 13 - F**ck It We'll Do It Live (cd/dvd)
Hoewel ik niet echt een liefhebber ben van Wednesday 13 of van zijn eerdere bands moest ik afgelopen voorjaar eerlijk toegeven dat hij met Skeletons een bijzonder leuke cd had afgeleverd. De composities klonken erg simpel en weinig innovatief, maar waren verdomd aanstekelijk en voor herhaling vatbaar. Hierdoor heb ik het plaatje toen een welverdiende tachtig punten toegekend. Maar voor de ware liefhebber is de horrorkoek dit jaar nog bij lange niet op. Vlak voor de jaarwisseling slingert Wednesday 13 er nog even wat live-materiaal er tegenaan: F**ck It We’ll Do It Live.

De cd en dvd bevatten de live-registratie van een concert die Wednesday 13 afgelopen zomer gaf in Allentown, Pennsylvania. In een dik uur speelt hij samen met zijn consorten de kleine intieme zaal helemaal plat. Aangezien horrorpunk een genre is waar je van moet houden is de zaal ook gevuld met ware fans. Die gaan dan ook helemaal los op de muziek. en dan komt de sfeer natuurlijk ten goede. Dat er een paar obscure types te zien zijn in het publiek past er dan ook wel weer een beetje bij.

Het optreden zelf is van een degelijke kwaliteit. Het geluid staat niet altijd helemaal lekker en zo zakt Wednesday bijvoorbeeld zelf vocaal door het ijs bij de ballad(!) Skeletons. Toch is het grootste deel van de nummers goed te horen en klinken ze ook op het podium lekker aanstekelijk. Het enthousiasme van het publiek helpt natuurlijk ook mee. Ik moet er dan wel bij zeggen dat een hoop van die kracht verloren gaat bij het audiogedeelte. Op de cd is er hier en daar wat geknipt tussen de nummers door en mist het de opvulling van een visueel gedeelte als het geluid niet zo goed staat. Daarom is de dvd eerder aan te raden voor gebruik dan de cd. Op de dvd komt gewoon een stuk meer sfeer over.

Een sfeervol optreden met hier en daar wat minpuntjes. Achja, de ware liefhebber kan daar schijt aan hebben en dit materiaal blind aanschaffen. Voor de mensen die vrij weinig met Wedsnesday 13 hebben kunnen het gewoon laten liggen. Die missen vrij weinig. Zoals ik al eerder zei: horrorpunk is een genre om van te houden. Daarom is eigenlijk alleen interessant voor de fans. Maar objectief bekeken wel prima materiaal.

Tracklist:
1. Intro
2. Gimme Gimme Bloodshed
3. I Want You…Dead
4. My Home Sweet Homicide
5. Not Another Teenage Anthem
6. From Here To The Hearse
7. Till Death Do Us Party
8. Skeletons
9. God Is A Lie
10. House By The Cemetery
11. Put Your Death Mask On
12. Happily Ever Cadaver
13. Running Down A Dream
14. Look What The Bats Dragged In
15. Faith In The Devil
16. 197666
17. Rambo
18. Bad Things
19. I Love To Say Fuck

Score: 70 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 11 december 2008

Koop dit album in

Meer Wednesday 13:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Wednesday 13 - F**ck It We'll Do It Live (cd/dvd)
Reactie van PEETN op 12-12-2008 om 19:10u
Score: 80 / 100

LEUKE SCHIJF.OM LEKKER OP TE FUIVEN .TE ZUIPEN EN TE SNUIVEN...........................