Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Gamma Ray - Hell Yeah!!!
Jaar van release: 2008
Label: SPV / Steamhammer Records

Gamma Ray - Hell Yeah!!!

Het is al weer twee jaar geleden dat Gamma Ray hun eerste echte Noord-Amerikaanse headline tour deed. Dat wapenfeit moet natuurlijk gevierd worden met een live-album en een live-dvd, ondanks dat deze powermetalveteranen vorig jaar alweer een nieuw album uit hebben gebracht. Hell Yeah!!! heet dit album, met de lange ondertitel The Aweseome Foursome and the Finnish Keyboarder Who Didn’t want to Wear His Donald Duck Costume - Live In Montreal..

Op die eerste eigen tour door Noord-Amerika werden er vooral oude nummers gespeeld voor mensen die de band toch wel heel gaaf vinden, maar deze vanzelfsprekend nog niet zo heel vaak hebben kunnen zien in eigen land. Om die reden bevat het optreden dan ook maar twee nummers die afkomstig zijn van de Majestic-tour waar dit concert in Montreal deel van uitmaakte. Zoals je van een band als Gamma Ray mag verwachten is de opname van topkwaliteit en worden de veelal vrolijke songs vol enthousiasme ten gehore gebracht.

Hoogtepunten op cd zijn toch wel Heavy Metal Universe wat flink lang wordt gerekt, en natuurlijk de vanzelfsprekende klassiekers als Beyond the Blackhole, Land of the Free en Send Me a Sign. Het hoeft eigenlijk niet gezegd te worden, maar eigenlijk draait het hier allemaal om klassiekers, en bevat deze dubbel-cd op een paar uitzonderingen na praktisch alle nummers waar we ook zo dol op waren met de verzamelaar Blast from the Past met het frisse nieuw opgenomen oude materiaal. Waar het publiek de kans krijgt, reageert het vol overgave op wat het viertal en ingehuurde keyboardspeler naar hen werpen en schreeuwen zij net zo hard als al die Europese fans.

Als extraatje vinden we op de dubbel-cd ook nog eens vier nummers die opgenomen zijn voor de tour bij Land of the Free 2 waaronder natuurlijk publieksfavoriet Real World. Wanneer je dus een enorme fan bent en zowel de dvd als cd in je bezit wil hebben, is er dus ook nog wat nieuws te ontdekken. Wat bovendien erg positief is aan deze dubbele uitgave van dvd en cd, is het feit dat er niet in de setlist is geknipt zoals sommige bands nog wel eens willen doen. Je krijgt dus precies hetzelfde concert, maar dan met andere extra’s.

Tracklist:
CD1:
1. Welcome
2. Gardens of the Sinner
3. New World Order
4. Man on a Mission
5. Fight
6. Blood Religion
7. Heavy Metal Universe
8. Dreamhealer
9. The Heart of the Unicorn
10. Fairytale
11. The Silence

CD2:
1. Beyond the Blackhole
2. Valley of the Kings
3. Somewhere out in Space
4. Land of the Free
6. I Want Out
7. Send Me a Sign
8. Into the Storm
9. Empress
10. From the Ashes
11. Real World

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 24 november 2008

Koop dit album in

Meer Gamma Ray:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Gamma Ray - Hell Yeah!!!
Reactie van Robbie op 25-11-2008 om 11:27u
Score: 89 / 100

Erg lekker concertje, goede kwaliteit.
Alleen het publiek hoor je niet heel goed, dat is dan ook echt het enige minpunt die ik zo kan bedenken.

Kai Hansen is goed bij stem!
(Ik heb wel eens anders gehoord)