Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Dystopia - This Means War
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer

Dystopia - This Means War

De uit het Nederlandse Schagen afkomstige black/thrash-formatie Dystopia, weet de luisteraar behoorlijk te overdonderen met hun demo This Means War. Een kijkje in de bij ons welbekende encyclopedie, leert ons dat dit de tweede demo van de band is (in 2006 brachten ze The Last Assault uit) en dat zij nog geen contract hebben. Afgaande op het kwartiertje aan muziek dat ze ons voorschotelen, zijn de muzikale kunsten van deze dame en heren hier absoluut de reden niet voor.

Dystopia knalt er vanaf het begin behoorlijk op los. Scherpe riffs en snel drumwerk voeren de boventoon in hun muziek, maar ook een sporadische solo en wat meer exotische elementen, zoals punk-achtig geschreeuw in Imperator, komen langs. Dit laatste had wat mij betreft niet gehoeven, want de reguliere stem is boeiend genoeg om het gehele nummer te voorzien van een felle vocale belading, maar het geeft wel aan dat de band niet bang is om te experimenteren en dat is altijd een zeer positief punt.

Veel positieve woorden dus, maar een demo zou geen demo zijn als er geen verbeterpunten te melden waren. De voornaamste daarvan is het geluid. This Means War had meer baat gehad bij een geluid dat helderder was geweest. Hierdoor had de muziek nog een stuk krachtiger over kunnen komen. Dit was ook ten goede gekomen aan het melodieuze gitaarspel aan het eind van Imperator, dat nu een beetje overstemd wordt door de drums.

Hoewel ik ook regelmatig wat voorspelbare riffs hoor, heb ik toch voornamelijk waardering voor de manier waarop de band hun nummers afwisselend en boeiend weet te houden. Ik zie het wel zitten om hier in de toekomst meer van te horen!

Tracklist:
1. Chaos Incarnate
2. Imperator
3. Devastator

Score: 73 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 12 oktober 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]