Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Hero Destroyed - Hero Destroyed
Jaar van release: 2008
Label: Relapse Records
Hero Destroyed - Hero Destroyed
Hero Destroyed, een uit Pittsburgh afkomstig vijftal, is de meest recente band die door Relapse getekend is. Een band die, als we op de biografie af moeten gaan, ‘the next big thing’ moet gaan worden getuige de vergelijkingen met de debuutalbums van Mastodon en Burnt By The Sun.

Deze mini-cd is een bijna 23 minuten durend voorproefje op de volgend jaar te verschijnen volledige debuutplaat. De biografie vergelijkt Hero Destroyed zoals gezegd met Mastodon en Burnt By the Sun, waarmee men aardig in de buurt komt. Zelf zou ik daar graag nog Botch, Converge en Coalesce aan toe voegen. Een imposant rijtje inderdaad, maar helaas komt Hero Destroyed nog niet echt in de richting van de kwaliteit van deze bands. Daarvoor ontbreekt het een beetje aan een eigen smoelwerk en aan goede songs. Want ondanks dat het geheel technisch goed in elkaar steekt, men overtuigend te werk gaat en vol zelfvertrouwen hun instrumenten beheerst blijft er amper iets hangen. Daarnaast wordt het geheel tegen het einde van deze mini-cd al behoorlijk eentonig, mede veroorzaakt door het monotone stemgeluid van zanger Pat McNicolas en het weinige onderscheid in de nummers onderling.

Het is zeker niet verkeerd wat er voorgeschoteld wordt, we hebben het alleen al vaker, en beter, gehoord. Ik verwacht dan ook niet dat dit schijfje nog vaak in mijn speler zal verdwijnen.

Tracklist:
1. Cause For Cancer
2. Bloody Hand
3. Flashers
4. Texas Heart Shot
5. Code Of Arms
6. Head In The Noose
7. Thin White Line
Reviewer: Armand
Toegevoegd: 28 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]