Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Katafalk - Storm of the Horde
Jaar van release: 2003
Label: Cold Blood Industries
Katafalk - Storm of the Horde
Het jaar is nog maar net begonnen en er is weeral een uitstekende cd uit. Na jaren in de underground opgetreden te hebben en na een promo cd uit 2001 presenteren de heren van Katafalk hun debuut cd getiteld ‘Storm of the horde’.

Dertien harde, puntige, venijnige, agressieve en op hyperspeed snelheid gespeelde thrash/death granaten maken dit album tot een genot voor de liefhebber. Ik zou de stijl omschrijven als een mengeling van Vader, Unleashed en oude thrash bands uit de jaren ’80 met vele blastbeats. De gehele cd beluisteren op hoog volume komt aan als een ware mokerslag.

Alle dertien nummers zijn geslaagd maar er zijn toch enkele uitschieters. ‘Cannonfodder’ is een ijzersterke en goed gecomponeerd nummer (gratis mp3 te downloaden op hun site; doen, zou ik zo zeggen!). ‘Redeemer’ heeft een fantastisch en stoer meezingrefrein. ‘Empty life’ dat me doet denken aan Death en heeft een tof heavy metal intro. En in ‘Blind envy’ horen we knap leadgitaarspel.

Ik kan deze cd aan iedereen aanraden die kickt op snelle en zware thrash/death/black. De gewonere standaard metalfan krijgt volgens mij alleen maar hoofdpijn van deze muziek. Maar voor fans zoals ik; is dit echt genieten geblazen. De knappe cover is trouwens ontworpen door zanger Wokkel en ook het cd boekje is mooi verzorgd. Een uitstekende Nederlandse cd die zeker kan concurreren met buitenlandse releases. Ik zou de cd wel niet voor het slapen beluisteren want dan kan je niet meer in slaap geraken want dan sta je stijf van de adrenaline.

Tracklist:
1. Succubus
2. Aesthetic vampires
3. Birthmark 666
4. Cannonfodder
5. Redeemer
6. Storm of the horde
7. Hatred
8. Empty life
9. Operation mindloss
10. Rise now
11. One last flight
12. Blind envy
13. Baptised in fire

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 6 januari 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]